Snart kan du betale ferjeturen med AutoPASS

MF Tomma er fra 1974 og en av de eldste fergene som er i drift i Norge. På nyåret kan man betale fergebilletten med AutoPASS flere steder i landet.

MF Tomma er fra 1974 og en av de eldste fergene som er i drift i Norge. På nyåret kan man betale fergebilletten med AutoPASS flere steder i landet. Foto:

DEL

Fra 1. januar starter den nye betalingsordningen AutoPASS for ferje på flere ferjestrekninger i landet.

Da kan man betale enten med AutoPASS-brikke eller AutoPASS-ferjekort, avhengig av hvilket ferjesamband man benytter i tillegg til dagens betalingsløsninger i en overgangsordning. Dette skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Den nye ordningen gjelder for de fleste ferjesamband i landet, men ikke i Troms, Finnmark, noen strekninger i Trøndelag, Rogaland og på ferjesambandet Moss-Horten.

– Innføringen av AutoPASS for ferje vil forenkle hverdagen for trafikantene. Ferjeselskapene tar fremdeles imot betaling. Men et nytt selskap har fått oppdraget med å håndtere selve betalingstransaksjonene som styres inn mot en sentral AutoPASS-ferjekonto, forteller prosjektleder Dag Hole i Statens vegvesen i pressemeldingen.

På denne kontoen kan kundene få oversikt over status som for eksempel gjennomførte reiser og innbetalt forskudd. 

AutoPASS for ferje innebærer at kunden må ha AutoPASS-brikke eller AutoPASS-ferjekort, for fortsatt få rabatt avhengig av hvilket ferjesamband man benytter. Det blir fortsatt mulig å betale manuelt på alle ferjesambandene, men til full pris.

De fleste av ferjesambandene vil ved oppstart av den nye ordning bruke AutoPASS-ferjekort. Overgang til betaling med AutoPASS-brikker skjer normalt i forbindelse med inngåelse av nye driftskontrakter.

Fra 1. januar 2019 starter følgende ferjesamband med AutoPASS brikkebetaling:

  • Halhjem – Sandvikvåg
  • Arsvågen – Mortavika
  • Anda – Lote
  • Flakk – Rørvik
  • Brekstad – Valset
  • Bognes – Skarberget
  • Drag – Kjøpsvik

For å gjøre overgangen til nytt betalingskonsept mykere, blir dagens verdikort og storbrukerkort mulig å bruke i en overgangsperiode etter oppstart av AutoPASS-betaling for ferje. Forskudd betalt inn på et verdikort kan brukes opp, men ferjeselskapene har også refusjonsordninger for sine respektive verdikort, se informasjon på ferjeselskapene sine nettsider.  

Artikkeltags