Gå til sidens hovedinnhold

Det omfattende arbeidet er godt i gang

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter raset som gikk tre mil nord for Mosjøen lørdag ettermiddag er gjenoppbyggingen nå godt i gang.

- Vi legger første av to rør nå. Dette er to 1,20 meter brede rør som skal være to overrør. Så hvis det blir flom og rørene under ikke klarer å ta alt vannet, skal rørene over bidra med å få unnna vannmassene, sier banesjef for Nordlandsbanen Sør, Bjørn Sørum.

- Med det vi har gjort til nå, så er vi godt i gang, fortsetter han.

Store masser

Raset vasket med seg bakken under togsporet. De skal ha inn 8000 kubikk med masse.

- Det har blitt kjørt inn cirka 2000 kubikk med masse, så det er en del igjen, sier han.

Men han er positiv til at de skal bli ferdig til satt tid, som er fredag 27. april.

- Per nå er det fredag klokken 12, som er da vi skal være ferdig. Men det er mye å gjøre, så vi må se nærmere ut i uken om vi klarer å fullføre til tiden. Vi håper ting går etter planen, forteller Sørum.

Utfordring

En utfordring de har er at det ikke er veiforbindelse til der raset gikk. De må kjøre stein inn en vei nord for raset, og deretter frakte massene på jernbanen til stedet der raset gikk.

Nordlandsbanen er stengt mellom Mosjøen og Drevvatn. Søndag opplyste NSB at det settes opp alternativ transport mens arbeidet pågår.

Til an.no opplyste pressevakta søndag at det på dagtid blir satt opp buss på strekningen Mo i Rana - Mosjøen, mens det på nattogene er satt opp buss på strekningen Mo i Rana - Namsskogan.

- Passasjerer må være forberedt på at det ikke blir sovekupé på nattogene. Vi oppfordrer også til å følge med i appen og på nsb.no, der vil det være oppdatert informasjon også på enkeltreiser.

Kommentarer til denne saken