Gå til sidens hovedinnhold

Har gitt klarsignal til gigantprosjektet: - Vi har fått fullt gjennomslag

Artikkelen er over 4 år gammel

Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget ga tirsdag klarsignal til å videreføre prosjektet Ny by - Ny flyplass. Det melder prosjektleder Daniel Bjarmann-Simonsen via sin åpne Facebook-profil, tirsdag ettermiddag.

- Stortingets Transport- og kommunikasjonskomité har avgitt innstilling til eiermeldingen for Avinor AS. Vi har fått fullt gjennomslag, skriver Bjarmann-Simonsen.

Innovasjon

Ifølge Bjarmann-Simonsen støttes prosjektet fullt ut av komiteen, og det bes om at planlegging og prosjektering kommer raskt igang.

- De har også tatt inn vårt innspill til merknad om å utnytte de store innovasjonsmulighetene som ligger i byggingen av en ny lufthavn. Det handler om skape arbeidsplasser lokalt og en eksportverdi globalt - innovasjon i hver investerte krone, skriver prosjektlederen videre.

Ny bydel

Til Avisa Nordland sier Bjarmann-Simonsen at Stortinget skal ta endelig stilling til prosjektet i møte 19. juni. Da skal Nasjonal Transportplan vedtas. For selve prosjektet er neste steg å gå til forhandlinger med Avinor og Forsvarsbygg.

- Vi skal i gang med et utrdeningsarbeid, samt planlegging og prosjektering av selve flyplassen. Så vil det bli en del juridiske og øknomiske problemstillinger framover. Det blir mye forhandlinger.

Men det mest spennende i prosjektet er kanskje det som knytter seg til den nye bydelen som vil komme i Bodø, ifølge Bjarmann-Simonsen.

- Den morsomste delen er den som knytter seg mest opp til befolkningen. Planprosessen knyttet til en ny bydel. Dette blir et spennende løp i tida som kommer. En prosess som vil gå over flere år.

Kommentarer til denne saken