Tildeler storkontrakt til Norconsult

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Avinor har gjennomført en konkurranse knyttet til anskaffelse av rådgivergruppe i forbindelse med byggingen av ny flyplass i Bodø.

Nå er det klart at Norconsult har fått kontrakten.

Det skriver Avinor i en pressemelding.

- Vi er glad for å ha nådd denne viktige milepælen i prosjektet. Kompetanse og erfaring hos nøkkelpersoner, en fornuftig organisering og gjennomføringsmodell, samt konkurransedyktig pris var avgjørende for beslutningen om å tildele denne viktige kontrakten til Norconsult, sier konserndirektør i Avinor, Stine Ramstad Westby.

Avtalen vil i første omgang gjelde prosjektering i forbindelse med gjennomføring og utarbeidelse av skisseprosjekt.  Avinor har opsjoner til å bestille prosjektering også ved gjennomføring av forprosjekt, detaljprosjektering og oppfølging i byggetiden.

Totalt kan kontrakten være verdt mellom 300 og 600 millioner kroner, ifølge pressemeldingen.

– Det er en enorm tillitserklæring å bli tildelt et av de største og viktigste samferdselsprosjektene i Norge. Norconsult, med underleverandører LPO arkitekter og Archus arkitekter, har omfattende erfaringer fra både store og små lufthavnprosjekter og ser frem til å bidra med vår samlede kompetanse til å skape verdier for Avinor og Bodø. Vi gleder oss til å ta fatt på det spennende og utfordrende oppdraget med Ny lufthavn Bodø, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult. 

Artikkeltags