Gå til sidens hovedinnhold

Familiebedrift vant gjev pris: – Vi skjønner ikke helt hvor stort det er

Artikkelen er over 2 år gammel
For abonnenter

Daglig leder Per Ole Oskal og Nina Oskal kan juble over at de har bygget opp en bedrift, som er i sterk utvikling.

– Det var en stor ære å motta prisen. Det er en stor pris og det er mange om beinet, så det viser virkelig at vi er under utvikling og i et sterkt voksende marked, sier Nina Oskal.

Nyskapende

Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket. Det kåres en vinner i hvert fylke som får 50.000 kroner. I år ble det Saltfjell reinprodukter, som ble vinneren av bedriftsutviklingsprisen i landbruk for Nordland fylke.

– Saltfjell Reinprodukter har over flere år utviklet en unik bedrift med utgangspunkt i sitt samiske opphav og i samspill med bedriftens kunder. De er framtidsrettet og nyskapende i sitt arbeid med å videreutvikle bedriftens mat- og opplevelsestilbud, sier Monica Ahyee, direktør ved Innovasjon Norge Nordland om vinneren.

Fylkesvinnere deltar også i konkurransen om den nasjonale prisen og kan vinne 250.000 kroner.

– Nå blir det spennende i neste konkurranse, for skulle vi lykkes der går turen videre til Tyskland, slik jeg har skjønt det. Det vil åpne uante muligheter for oss, også får vi vist fram vår kultur og arbeid til et mye større publikum, sier Nina Oskal.

Fra fjell til bord

Familien følger reinsdyrene gjennom hele deres liv, som knytter nære bånd og kjærlighet til produktet de skal levere fra seg.

– Vi er en familiebedrift som følger dyrene våre fra fødsel til de ligger på middagsbordet. Vi er med på hele prosessen og følger hele reisen til våre reinsdyr. For oss er det utrolig viktig å ivareta våre mattradisjoner og fronte kulturen vår, sier Oskal.

Per Ole Oskal var for opptatt med slakting til at han kunne bli med for å hente prisen.

– Reinkjøtt kommer til å bli mer og mer populært. For hvert år som går får flere øynene opp for reinkjøtt. Vi er i et voksende marked og interessen for våre produkter er økende, sier Nina Oskal.

– Nå blir det spennende og følge utviklingen videre, for arbeidet vårt stopper ikke her. Vi har store planer om å utvikle oss videre, for vi er i et marked med enorme muligheter, sier Oskal.

 

Saltfjellet

Saltfjell Reinprodukter tilbyr et bredt spekter av både mat og opplevelser med utgangspunkt i sin samiske bakgrunn.

– Vi er en samisk familiebedrift, som produserer og selger produkter av rein fra egen reinflokk. Saltfjell reinprodukter tar vare på samiske mattradisjoner og arbeider kontinuerlig for å sikre høy kvalitet på våre produkter, sier Nina Oskal.

Bedriften har eget produksjons- og nedskjæringsanlegg i Lønsdal, der de videreforedler reinkjøttet. Reinsdyrflokkene har egne beiteområder på Saltfjellet, der de forsyner seg av naturlig beite.

– Vi leverer til HORECA, dagligvarebutikker, og direkte til forbrukere over hele landet, sier Nina Oskal.

Kommentarer til denne saken