Saltdalslista om kommunevalget: - Vil investere i de unge

Saltdalslista: Sverre Breivik troner igjen på toppen når Saltdalslista legger frem nominasjonslista for høstens kommunevalg søndag.

Saltdalslista: Sverre Breivik troner igjen på toppen når Saltdalslista legger frem nominasjonslista for høstens kommunevalg søndag. Foto:

Nominasjonslista til Saltdalslista er nå offentliggjort for høstens kommunevalg.

DEL

Igjen er det Sverre Breivik som topper lista, og partiet har fortsatt med seg de mest sentrale fra inneværende periode. Saltdalslista har imidlertid også med seg noen nye navn, blant de 19 nominerte.

- Vi er stolte over den lista vi presenterer og er svært glade for at vi har fått med oss mange nye engasjerte saltdalinger på laget. Det er de unge som er fremtiden og da er det viktig å ha de med når viktige beslutninger skal tas, forteller Breivik i en pressemelding søndag kveld.

Satser på de unge

Saltdalslista har så vidt rukket å starte på programmet de skal gå til valg på, men noen ting er listekandidatene allerede enige om.

- Vi vil satse på de unge når det gjelder barnehage, skole, fritidssysler og oppvektsvilkår. Vi vil også ha fokus på å drifte en god helse- omsorgstjeneste, få økonomien på rett kurs igjen og legge til rette for at flere ønsker å bosette seg i den flotte dalen vår, fortsetter han.

Det innebærer blant annet å styrke økonomien, men først og fremst ikke gjennom eiendomsskatt.

- Vi er glade for å ha fått med flere politiske parti på å se lederstrukturen i kommunen, for skal vi lykkes å ha en sunn økonomi som vi trenger for å utvikle hele kommunen må vi ta noen grep. Saltdalslista er helt tydelig på at driften må reduseres, men uten å ramme tjenestemottakerne, sier Breivik.

- Valgprogrammet gjenspeiler optimisme

- Saltdalslista er verken et sosialistisk eller borgerlig alternativ og samarbeider hele tiden med de som kan bidra til det vi mener er en god utvikling av Saltdal kommune på både kort og lang sikt, sier Breivik.

Partiet har hatt god kontakt med Høyre og Frp, og under kommunestyremøtet før jul klarte de å komme frem til et felles forslag som fikk flertall, etter at partiene la frem hvert sitt budsjett.

- Vi vil legge ned stor innsats i vår jobb for innbyggerne og vårt valgprogram vil også gjenspeile en optimisme. Vi tror på Saltdal, innbyggerne og de ansatte, og vi tror at ved å investere i de unge og økt bolyst, vil også folketallet øke og økonomien bli bedre, fortsetter han.

Fokus på skole

Partiet mener Saltdal kommune må tørre å investere i nye bygg og bruke ressurser på skole, enten det er gjennom nybygg eller restaureringer.

- Svarene på dette har man ikke i dag, men vi vil bidra til at disse prosessene starter. Det som er viktig for oss er at vi fortsatt skal drive gode skoler og at vi skal ha grunnskole både på Røkland og Rognan, forteller han før han avslutter:

- Vi ser frem til valgkampen og gleder oss til det videre arbeidet, avslutter Breivik.

Slik ser Saltdalslistas valgliste ut:

1. Sverre Breivik (1967) (Kumulert)

2. Tora Lovise Wårheim Johansen (1996) (Kumulert)

3. Tore Eriksen Lunde (1992)

4. Eva Bredesen (1994)

5. Ben Remy Molid (1973)

6. Sirianne Teigen (1992)

7. Andre Madsen Seferagic (1997)

8. Sarah Risvåg-Drage (1989)

9. Tom Ove Jensen (1961)

10. Edda Kapskarmo (1997)

11. Thomas Carlsen (1998)

12. Vibeke Bredesen (1964)

13. Kurt Johansen (1952)

14. Cathrine Erikstad Nilsen (1985)

15. Marius Næstby (1982)

16. Thomas Risvåg-Drage (1988)

17. Roger Jensen (1968)

18. Gilbert Wahome (1971)

19. Thorbjørn Vassbotn (1988)

Artikkeltags