- Det var som å møte familien igjen, sier Tore Larsen og Reidun Hammer, to av de rundt 300 korsangerne som møttes i Rognan i helgas store korstevne.

Dersom man stakk innom Rognan sentrum i løpet av helgen, så skulle det mye til for at man ikke så, og ikke minst hørte, tegn på at det største korarrangementet i Saltdal mannskors regi ble gjennomført.

Det hele begynte på fredagskvelden med en konsert for og av de 14 korene som hadde samlet seg på Slipen. Lørdagen ble innledet med tale fra ordføreren i Saltdal og musikk fra Rognan hornorkester før alle koristene sang en felles sang for noen titalls tilskuere som hadde tatt turen ut i regnet.

– Strålende

– Alt har gått strålende så langt, og konserten i går gikk veldig bra, sier Ottar Unosen, leder for Saltdal mannskor som for andre gang på rad arrangerte korstevnet for hele Salten.

Deretter fordelte korene seg rundt om i byen, på butikken, på senteret, på hotellet og sykehjemmet for eksempel, og synge for de som måtte ønske å høre på, fortsetter Unosen.

Mye sang

I tillegg til sang og musikalsk glede i hele sentrum, ble det også holdt to kirkekonserter på lørdag. Hver konsert med syv av de fjorten korene som deltok på stevnet, som sist ble arrangert i 2013.

– Det eneste som ikke har vært veldig bra, har vært været, sa en strålende fornøyd Reidun Hammer, og hun fikk støtte av ektemannen Tore Larsen som raskt la til at fredagens konsertopplevelse var veldig bra.

Begge koristene var også skjønt enige om at stevnet, som arrangeres annenhvert år, er veldig hyggelig.

Festbankett

– Det er som å møte familien igjen på en måte, og Slipen som arena er jo bare helt fantastisk, sa Tore Larsen.

Stevnet ble avsluttet med en storslått bankettmiddag på Slipen. Denne var, akkurat som fredagens konsert, kun for koristene, men med sang i hele sentrum, og ikke minst på flere av institusjonene, så var det nok av muligheter for å høre flott sang for alle som måtte ønske det.

Nettopp dette trakk også ordføreren for Saltdal, Finn-Obert Bentsen, frem i sin åpningstale på lørdag.

– Kor og sang har alltid stått sterkt i Saltdal, og da er det ekstra hyggelig at dere også besøker de som ikke kommer seg på konsertene, sa han under åpningen.