Besøkte ulykkesstedet for å minnes Alexander (18) og Elias (18): – Det er vondt å se så mange unge mennesker i sorg

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Torsdag morgen i forrige uke omkom Alexander Sollihaug (18) og Elias Dypaune (18) i en trafikkulykke i Saksenviktunnelen.

Før helgen ble det bestemt at familie, venner, medelever og ansatte på Saltdal og Fauske videregående skole skulle få anledning til å besøke ulykkesstedet, for å minnes dem.

– Det har vært en utrolig tøff dag for mange. Markeringen i Saksenviktunnelen gikk inn på oss alle, men det samholdet ungdommene viser er beundringsverdig og sterkt, sier Trine Kristensen, rektor på Saltdal videregående skole.

Sterk markering

Familie, venner, skoleelever, lærere og ansatte på skolene grep muligheten til å hedre minnet av Elias Dypaune (18) og Alexander Sollihaug (18), med å legge ned blomster, tenne lys og være sammen på stedet der guttene fra Fauske brutalt mistet livet.

– Det var sterkt å se så mange ungdommer samlet i sorgen, der de tente lys, la ned blomster og holdt rundt hverandre. Flere måtte ta til tårene, og da var det godt å være sammen med nære venner, sier Kristensen. 

Minnemarkeringen ble emosjonell og rørende, og de over hundre personene som tok del i markeringen inne i tunnelen var tydelig berørt.

– Følelsene strømmet på da vi var inne i tunnelen og det var utrolig sterkt å være på ulykkesstedet og se hvor ulykken fant sted, men det er en del av sorgprosessen vi må gjennom, sier Trine Kristensen.

Gruppevis gikk venner og familie bort for å tenne lys og legge ned blomster. Tårene satt løst og det gjorde også klemmene.

Les også: Dirk og lokalsamfunnet er i dyp sorg etter tapet av Alexander (18) og Elias (18): – Markeringen var trist, men utrolig vakker

Sterkt samhold

Både Saltdal og Fauske videregående skole la til rette slik at alle som ønsket skulle få muligheten til å besøke ulykkesstedet.

– Stemningen i bussene til og fra tunnelen var meget trykket. Det er tydelig at alle er sterkt berørt over inntrykkene de nå har tatt inn over seg, sier rektoren på Saltdal videregående skole.

– Etter at vi kom tilbake til skolen har vi hatt samlinger med klassene som var på ulykkesstedet. Det var fint å høre hvordan de opplevde markeringen, og det sterke samholdet ungdommene viser hverandre er rørende, legger hun til.

Politiet stoppet trafikken i rundt en time slik at alle som ønsket, fikk lagt ned blomster og tenne lys for Elias Dypaune og Alexander Sollihaug i fred og ro.

– Det var godt for elevene og få denne stunden sammen, det samme gjelder for de mange ansatte som deltok i markeringen. Vi er mange som har vanskelige faser å komme oss gjennom, sier Kristensen.

Minnestund på Slipen

Saltdal videregående skole jobber nå med en lukket minnestund for elevene på Saltdal og Fauske videregående skole, der også de pårørende er invitert.

– Vi har begynt å jobbe med en minnestund som vi skal holde på Slipen på onsdag. Det blir ungdommenes markering der de skal få sette sitt preg på markeringen, sier Trine Kristensen.

– Det er fin del av sorgprosessen og ha ei slik markering i lag. Det er mange vanskelige faser som ungdommene må gjennom og da er det viktig at vi står sammen i sorgen, sier hun.

Skole er ikke det som står i fokus for de to videregående skolene i denne tunge tiden.

– Nå gjelder det å ta vare på hverandre og stå sammen i sorgen, mens vi på best mulig måte hedrer og lar minnene med Elias Dypaune og Alexander Sollihaug leve videre, sier Kristensen.

Artikkeltags