Rekordmange barn er påmeldt, og i år blir det et helt nytt tilbud utenfor banen: – De yngste skal trives

Fotballglede: Disse jentene fra Grønnåsen valgte i fjor å overnatte på en låve i Rognan sentrum for å være nært alle begivenhetene. Velger de samme boløsning i år, får de et nytt arrangement de kan delta på like i nærheten.

Fotballglede: Disse jentene fra Grønnåsen valgte i fjor å overnatte på en låve i Rognan sentrum for å være nært alle begivenhetene. Velger de samme boløsning i år, får de et nytt arrangement de kan delta på like i nærheten. Foto:

DEL

Det som er årets store høydepunkt for mange står nå for tur i Saltdal kommune. For i helga er det ventet storinnrykk av unge fotballspillere til Rognan.

– Miniputt-turneringa på Rognan er klubbens absolutte største høydepunkt gjennom sesongen, og i fjor fylte den tradisjonsrike turneringen hele 40 år, sier styreleder Kjell Espen Sivertsen.

– Vi gleder oss enormt til å ta imot både fotballspillere og støttespillere. Vi bruker som regel å være heldige med været, og prognosene ser lovende ut for helga, sier han.

Klubbens flaggskip

Miniputt-turneringa anser både Kjell Sivertsen og Øystein Skaland som en institusjon i Salten-fotballen, for stort sett alle som har spilt fotball de siste 40 årene, har vært deltaker. Til neste år kan det gå mot nye og spennende tider for turneringen.

– Miniputt-turneringa er en bærebjelke for klubben, som hvert år samler opp mot 5.000 mennesker og fire generasjoner. Det er nok bare Rognan-dagene av andre hendelser, som kan måle seg når det kommer til antall mennesker, sier styrelederne i klubben.

Miniputt-turnering: - Det er viktig å bidra i lokalsamfunnet og vi har valgt å bidra der vi kan bidra mest. Det er å skape idrettsglede og legge til rette for et godt idrettstilbud for barn og unge, sier Sivertsen og Skaland.

Miniputt-turnering: - Det er viktig å bidra i lokalsamfunnet og vi har valgt å bidra der vi kan bidra mest. Det er å skape idrettsglede og legge til rette for et godt idrettstilbud for barn og unge, sier Sivertsen og Skaland. Foto:

Hvordan er det å se så mange fornøyde barn og unge under miniputt-turneringa?

– Det er helt fantastisk å se den gleden hos barn, foreldre og trenere. Det er jo grunnen til at vi velger å legge ned så mange timer. Når barna har et smil om munnen får fort vi voksne det å, sier Sivertsen og Skaland.

Rekordmange barn

Etter at den nye fotballhallen ble klar til bruk har turneringsledelsen for første gang utvidet miniputt-turneringen, slik at også 11–12 åringene får mulighet til å delta.

– Vi ser på mulighetene til invitere opp mot 160 lag til neste år, noe som gjør at turneringen øker med 30–40 lag. Da ser vi også på mulighetene til å utvide turneringen med to årsklasser, noe jeg tror vil glede mange, fortalte Skaland og Sivertsen i fjor.

Se fjorårets bilder av de unge fotballspillerne:

I fjor deltok 120 lag og over 1.000 miniputter var påmeldt fotball- og jubileumsfest. I år blir ønsket og drømmen til styrelederen oppfylt, for i år knuste arrangørene rekorden fra 2009.

– I år endte vi på 161 lag, der rundt 20 av dem er påmeldt i de to største klassene som skal spille 7-er fotball inne i den nye hallen. Alt i alt blir det ti baner i drift på området, sier Sivertsen.

– Det er helt fantastisk å vite at så mange er ventet i helgen. Alle frivillige i klubben har gjort gode forberedelser og vi skal gjøre alt vi kan for å lage en fest både på og utenfor banen, legger han til.

Ofrer fritiden: Kjell Espen Sivertsen og Øystein Skaland er blant flere ildsjeler som villig ofrer bort mye av fritiden sin, for å legge til rette for barn, ungdom og generell vekst i Saltdal kommune. Her under årets miniputt-turnering på Rognan.

Ofrer fritiden: Kjell Espen Sivertsen og Øystein Skaland er blant flere ildsjeler som villig ofrer bort mye av fritiden sin, for å legge til rette for barn, ungdom og generell vekst i Saltdal kommune. Her under årets miniputt-turnering på Rognan. Foto:

Knøttedisko

I forbindelse med årets miniputt-turnering på Rognan, blir det rigget opp til barne-disko på Slipen Scene lørdag kveld.

– Alle unger mellom 6 og 12 år enten man spiller fotball eller ikke er hjertelig velkommen. Diskoen er helt gratis, og sponsor SpareBank1 Nord-Norge spanderer både gratis brus og frukt på alle danseglade deltakere, opplyser arrangørene.

Arrangementet som går av stabelen på lørdag mellom klokken 18:00 og 21:00 er i samarbeid mellom FK Saltdalkameratene, Blåfrostfestivalen og SpareBank1 Nord-Norge.

– Det blir egen DJ, masse bra musikk, stort lysshow, og høy fare for både flammer og røyk fra scenen. Vi rigger nå opp i salen, og Slipen-legenden Evert Karlson har sågar snekret litt aktiviteter for dem som kanskje ikke er fullt så danseglade. For alle skal ha det kult på Slipen, opplyser arrangørene.

Artikkeltags