[Helgelendingen] Panta forlag mottok nylig et krav om umiddelbar stansing og tilbakekallelse av boken, fra advokatfirma Olafsen. Advokat for prosessvarselet, Lene Homstvedt, krever at Panta forlag føyer seg etter kravene innen fredag denne uken. Forlegger Alexander Elguren sier det ikke kommer på tale. Han stiller seg uforstående til kravet.

– Panta forlag vil ikke føye seg etter dette. Boken kommer ikke til og stoppes. Men det er en skummel samfunnsutvikling at vi stadig oftere ser at bøker blir forsøkt stoppet av enkeltpersoner som ikke liker det som står i bøkene. I dette tilfellet handler det om rystende avsløringer med offentlig interesse som viser hvordan folk i politiet og andre maktorganer har oppført seg. At slike beretninger blir forsøkt stoppet, er en farlig utvikling vi vil kjempe i mot. I denne kampen finnes det ikke kompromiss, sier Elguren i en pressemelding.

Elguren forteller at det i dette tilfellet er en kvinne som reagerer på noen av Anne Briths avsløringer.

– Kvinner som hater kvinner tar opp alvorlige samfunnsproblem, og er så oppsiktsvekkende og provoserende at noen mener den ikke burde være lov. Men vi har gjort svært grundig forarbeid og er 100 prosent trygg på at vi er klart innenfor hva det er lov å utgi, sier Alexander Elguren.

Elguren sier forlaget ikke vil gå ut med saksøkers navn, fordi det kan virke støtende for motparten, men henviser til motpartens advokat.

– Det har blitt et alvorlig samfunnsproblem at mennesker kan utøve press anonymt. Man er vant til anonymitet på nett, og forventer at man kan fortsette med det på andre arenaer. Vi synes det er spesielt at en som forsøker å bryte ytringsfriheten og stoppe en bok rettens vei, kan få være anonym. Kvinner som hater kvinner tar opp nettopp dette problemet, at man på mange arenaer i dag kan hetse og kneble andres ytringer, samtidig som man selv skjuler sitt ansikt og sin identitet. Det er på tide å få trollene ut i lyset, og det er det denne boken gjør, sier Elguren.

Anne Brith Davidsen er en av Norges mest kjente toppbloggere. Etter årevis med hets på nett, valgte hun å legge ned bloggen sin i februar. Boken hennes ble lansert på kvinnedagen 8. mars og gikk rett inn på bestselgerlistene.

Davidsen har på nåværende tidspunkt ingen kommentar til saken.