Det er blitt hevdet at de russiske soldatene som ble sendt til Ukraina var uvitende om hva denne " spesielle militære operasjon" gikk ut på. Utrenede vernepliktige, unge uskyldige gutter som ikke viste bedre. De skulle marsjere inn i Ukraina for å befri befolkningen fra noen narkomane nazister, og det var det. Men så viser det seg at den spesielle militæroperasjonen var no helt annet enn disse stakkars russiske soldater viste. Nå ser vi hvilken fiasko Putin har ledet dem ut i.

Men så gjenstår et alvorlig spørsmål: Hvordan kan det ha seg at disse uskyldige og feilinformerte soldatguttene kan ha utført disse uhyrlige grusomheter mot befolkningen? Det var bare militære mål det skulle siktes på, men så ser vi at hele byer er bombet til ruiner, sivile mennesker ligger strødd i gatene og i massegraver, en orgie av grusomheter som man kan sammenligne med de såkalte I S terroristene. Da er det betimelig å spørre om det ligger noe latent i den russiske befolkningen som genererer denne bestialske framferd?

Nå kan man kanskje forklare det med at det russiske folk er blitt indoktrinert en kadaverdisiplin i århundreder. Det som lederne sa var den absolutte sannhet, selv om det er få land som har en så tilnærmelsesvis utviklet løgnpropaganda som Russland. At de russiske styrkene trekkes tilbake er fordi ukrainerne ble dem for sterke, Putin har i sitt forkvaklede hode feilberegnet den ukrainske kampvilje og disiplin. Vi får bare håpe at det russiske folk får opp øynene, så de skjønner at det er ikke alt som lederne sier er sannhet. De må komme ut av den servile holdning overfor maktapparatet, og begynne å tenke selv. Skal det skje må de nåværende ledere skiftes ut.