Gå til sidens hovedinnhold

Rune Blix Hagen som komiker

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Historikeren Rune Blix Hagen vil gjerne være med i diskusjonen om Petter Dass. I den anledning bruker han mange sterke ord om min kommentar i AN (arroganse, villfarelse, etc.), men dessverre har han ingen argumenter man kan ta tak i og imøtegå. Etter en stund, og etter noen flere ukvemsord, forstår man hvorfor: Han har sluttet som historiker og satser nå på en karriere som humorist.

Det er ingen dårlig ide, ikke minst hvis han slår seg sammen med sitt faglige forbilde, Kåre Hansen. Disse to herrer skal formodentlig fortsette med å argumentere for at Petter Dass var så godt som nazist, sannsynligvis verdens første, allerede 300 år før Hitler! Det må man kalle historiefaglig komikk av brukbar kvalitet. Fylkespolitikerne i Nordland har altså mye moro i vente dersom de vil bruke dette radarparet som kulturpolitiske veiledere.

I mitt forrige innlegg i AN forsøkte jeg å si at fylkespolitikerne bør lese skriftene til Petter Dass før de bevilger penger til statue. Jeg må dessverre ha uttrykt meg usedvanlig arrogant siden Blix Hagen ikke har fått med seg dette enkle poenget, så jeg gjentar, for tredje gang, min oppfordring til fylkespolitikerne: Les skriftene til Petter Dass! (og det burde forresten alle gjøre, for der står det mye bra).

Les også

Knutsen rider igjen

Kommentarer til denne saken