Inviterer statsråden til Salten

Oslo 20180117. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V). Pressekonferanse med statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen og kulturminister Trine Skei Grande på Regjeringens representasjonsbolig onsdag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Oslo 20180117. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V). Pressekonferanse med statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen og kulturminister Trine Skei Grande på Regjeringens representasjonsbolig onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Stortingsrepresentant Siv Mossleth (Sp) fra Saltdal har i et skriftlig spørsmål datert 8. mars til klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) invitert statsråden til Nordland.

Bakgrunnen er et tidligere stilt spørsmål der Mossleth lurer på hvordan statsråden vil redusere rovviltbestanden i Nordland slik at den samiske reindrifta og de unge reineierne som satser i Nordland har en framtid. Den samiske reindrifta i Nordland sliter med store tap, og Mossleth mener rovvilt er i ferd med å knekke næringen.

Det er derimot ikke statsråden enig i.

– De utfordringer tamreinnæringen har er sammensatte, og selv om rovvilt er av betydning i noen distrikt, gir ikke dagens kunnskap grunnlag for representantens påstand om at rovvilt «holder på å knekke» tamreinnæringen, skriver Elvestuen i sitt svar.

Nå har Mossleth invitert statsråden til Nordland.

– Nordland har blant de aller høyeste slaktevektene både på kalv og på ungokser. Det viser at reinen er i god kondisjon. Likevel er tilgangen på kalv etter tap lavest her. Nordland har en forholdsmessig stor andel av jerve-, gaupe og ørnebestanden. Reineierne på Saltfjellet og i Doukta ønsker ministeren velkommen til å være med på fjellet og dele deres erfaringer med rein og rovvilt. Blir ministeren med og møter næringa?

Artikkeltags