Her måtte vegvesenet klippe over 20 prosent av skiltene

Vegvesenets kjøretøykontroller på Værøy og Røst var nedslående. Foto: Statens vegvesen

Vegvesenets kjøretøykontroller på Værøy og Røst var nedslående. Foto: Statens vegvesen

Artikkelen er over 4 år gammel

- Nedslående!

DEL

Statens vegvesen har de siste to dagene gjennomført trafikkontroller - i samarbeid med politiet og Arbeidstilsynet - på Værøy og Røst.

Fokus var spesielt rettet mot bruk av større kjøretøy, for eksempel vekt, sikring av last og belastning på transportutstyr.

Det ble også kontrollert en del personbiler, hvor det blant annet avdekket at alt for mange biler ikke har vært gjennom den pålagte EU-kontrollen, ifølge leder for utekontrollseksjonen, Jørn Simonsen.

- Nedslående

Totalt 70 kjøretøy ble kontrollert på de to øyene.

- Tatt i betraktning de relativt få kontrollerte kjøretøyene måtte vi reagere overfor en svært stor andel av de kontrollerte, opplyser Simonsen.

- At så mange som 16 biler ble avskiltet i løpet av disse to dagene med kontroll er nedslående, konkluderer seksjonslederen i Statens vegvesen som lover nye kontroller på de to øysamfunnene.

EU-kontroll

På Værøy ble 40 kjøretøy kontrollert. Åtte ble avskiltet på grunn av manglende EU-kontroll, mens én bil ble avskiltet på gurnn av manglende betalte avgifter.

I tillegg ble det iført ett bruksforbud på en gravemaskin med pallegafler.

På Røst var det 30 kjøretøy som ble kontrollert. Av disse ble syv avskiltet. Årsaker var manglende EU-kontroll, og ubetalte avgifter.

Nærmeste EU-godkjente bilverksted for de to øysamfunnene er i Bodø, en fergetur på minimum fire timer.

Artikkeltags