Ønsker mer samarbeid på Røst: - Samarbeid, åpenhet, raushet og framtidstro

Røst Samarbeidsliste: Elisabeth Mikalsen og Harjeet Jassal ønsker å gjøre Røst enda bedre.

Røst Samarbeidsliste: Elisabeth Mikalsen og Harjeet Jassal ønsker å gjøre Røst enda bedre. Foto:

DEL

På Røst har det nå blitt dannet en tverrpolitisk liste til kommunevalget, Røst Samarbeidsliste. Dette er en av tre lister som stiller til valg i øysamfunnet, det kommer frem i en pressemelding.

Behov for samarbeid

Bakgrunnen for navnet er enkel, forteller Elisabeth Mikalsen, som er førstekandidat og en sentral initiativtaker til lista.

- Vi ønsker å løfte fram politikken og diskutere de viktige sakene for Røst sin framtid, sier Mikalsen.

Bred allianse

På Røst betyr ikke de klassiske partipolitiske skillelinjene så mye. Listetopp Mikalsen er selv partipolitisk uavhengig. På listen er det kandidater fra flere politiske partier, i tillegg til flere partipolitiske uavhengige.

Slagordet for Røst Samarbeidsliste er "Sammen for Røst", og de har en del stikkord for hva de mener bør stå sentralt på Røst i tiden framover.

- Samarbeid, åpenhet, raushet og framtidstro.

Fremtidsrettet samfunn

I pressemeldinga står det videre at det viktigste på et sted som Røst er at man har felles mål for hva man ønsker for samfunnet. Det sentrale målet er  å skape et levedyktig røstsamfunn for framtiden, bremse befolkningsnedgangen og skape grunnlag for verdiskaping.

- Det skal være rom for diskusjon om hvilke løsninger som skal til for å nå disse målene. Vi har en rekke forslag til hva som er mulig å gjøre, og vi ser fram til en fruktbar og interessant valgkamp. Fokuset i den kommende valgkampen bør være på hva som skal til for å skape et bedre og mer framtidsrettet samfunn på Røst,og hvilke forslag man har til dette, sier Mikalsen.

Andrekandidat for listen er Harjeet Jassal.

Artikkeltags