«Stay one» lever for grafittikunsten: – Jeg får en lykkerus

«StayOne KD COD» dekorerer veggene i Bodø.

«StayOne KD COD» dekorerer veggene i Bodø. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

7. juli er det klart for åpningen av Up North festivalen 2017, en festival der graffitikunstnere i verdenstoppen får vist fram sine kreative ferdigheter i urban kunst. Årets festival finner sted på øya Røst i Lofoten.

LES OGSÅ: Festivalen ble en knallsuksess i Bodø – nå flyttes den til nabokommune

LES OGSÅ: Nå sprayer de veggene igjen

Setter sitt preg på veggene

I går skapte graffitiartisten «StayOne KD COD» gatekunst i en bakgård i Storgata. I dag bryner han seg på en nok en vegg, men denne gangen i Dronningens gate. 

«Stay one» var med da den første Up North festival gikk av stabelen i Sulitjelma i 2015. Arbeidet han nå gjør i Bodø er en forhåndsreklame for årets festival på Røst.

– Up North gjør også at folk får et mer åpent sinn til urban kunst, sier han.

Han er takknemlig over den muligheten han selv får som graffitikunstner ved å samarbeide med festivalen.

– Jeg får vist fram kunsten min på et lovlig vis. Da jeg begynte med graffitikunst på 90-tallet hadde jeg aldri sett for meg at jeg skulle få denne muligheten.

Lykkerus

«Stay one» har alltid hatt en fascinasjon for å uttrykke seg på en kreativ måte.

– Jeg var en kreativ unge, men jeg var alltid den som fant på noe sprell ved enhver anledning. Det var nok den "rebelske" siden av meg som gjorde at jeg til slutt endte opp med graffiti som utrykningsform.

Det var i 1996 han begynte med kunstformen. Siden den gang har spraybokser i alle slags farger vært en av hans viktigste eiendeler. Men graffitikunsten handlet ikke bare om at han skulle få utløp for de rebelske sidene.

– Det er dette som gjør at jeg får uttrykt meg på kreativt. Adrenalinfølelsen er én del av det, men følelsen av å være ferdig med et graffitiverk er så mye viktigere. Jeg får en lykkerus av å skape kunst på vegger.

– Følelsen av å være ferdig med et verk kan sammenlignes med den følelsen en polfarer får når han planter flagget på endt destinasjon. Det er noe jeg viser fram med stolthet.

Artikkeltags