(Bergensavisen): Søket ble avsluttet som redningsaksjon klokken 1700, opplyser Hovedredningssentralen.

– Det som skjer nå er at politiet overtar saken. Ressursene som har vært ute og lett i dag blir etter hvert dimittert og sendt hjem til sine baser. Så vil der skje ting igjen i morgen, men da i regi av politiet, sier vakthavende redningsleder Børge Galta til BA.

Politiet opplyser søndag kveld at søket nå går over i en ny fase.

- Videre søk nå, vil være etter en antatt omkommet person, skriver politet i en pressemelding.

– Når HRS avslutter sin aksjon, så er det et signal om at det ikke er håp om å finne ham i live i dette område, sier operasjonsleder Dag Olav Sætre ved Vest politidistrikt.

Politiet har kontinuerlig kontakt med de pårørende til savnede.

Båten forsvunnet

– Det er gjort funn av merker på et skjær i søksområdet, som har gjort at vi har konsenterert søket dit, sa operasjonsleder Dag Olav Sætre ved Vest politidistrikt til BA, tidlig søndag.

På samme sted er det også funnet plastrester og annet avfall i vannet, som undersøkes om det kan ha sammenheng med den savnede båten.

– Disse tingene er imidlertid ikke avklart om det kan stamme fra båten. Det sikreste sporet vi har nå, er avskrapningene på skjæret, sa Sætre.

Hverken båten eller savnede Jan Rydheim (56) er funnet.

Søket ble søndag morgen trappet opp i området Austreim/Fedje. Det ble søkt etter med fem småfly, tre redningsskøyter, båt fra Røde Kors og flere frivillige.

Politiet etterlyst mannen og båten med fullt bilde og navn. Foreløpig har det ikke kommet inn tips i saken.

Starter undervannsøk

Mandag får politiet bistand av firma med kompetanse på undervannsøk.

Det vil da bli foretatt videre undersøkelser i området hvor det tidligere søndag ble observert merker på et skvalpeskjær.

Har du sett denne mannen, eller båten, kontakt politiet på 02800 eller Hovedredningssentralen på 51 64 60 00

  • Rydheim kjørte en «Paragon» 31 fots fritidsbåt fra Sandnessjøen i Nordland og skulle egentlig ankomme Hjellestad i Bergen fredag i 1200-tiden.
  • Siste observasjon av mannen var ved nordsiden av Fensfjorden, på vei til Bergen.
  • Fredheim skulle selge båten i Bergen. Klokken 1030 på fredag snakket han med en kamerat på telefonen. Plutselig hørte vennen et dunk og samtalen ble brutt.
  • Vennen kontaktet Hovedredningssentralen.
  • Hovedredningssentralen ønsker å komme i kontakt med et mindre fartøy som passerte Fensfjorden fra Brosmeosen til Vetegjøgra mellom klokken 10 og 11 fredag 23. nov.