Mange ferdes i fjellene. Nå advarer Røde Kors

Politiet meldte lørdag om skodde, dårlig sikt og regn i området rundt Keiservarden.

Politiet meldte lørdag om skodde, dårlig sikt og regn i området rundt Keiservarden. Foto:

DEL

Lørdag meldte Avisa Nordland om at en turgåer hadde gått seg vill i området rundt Keiservarden i Bodø. Nå oppfordrer Nordland Røde Kors om at folk må kle seg etter forholdene, og være forberedt på at været kan endre seg raskt.

Les også: Fant savnet turgåer

Bruk fjellvett

I en pressemelding forteller Nordland Røde Kors at mange ønsker å oppsøke fjellene i Nord-Norge. Dette blant annet på grunn av fjorårets TV-sendinger med Lars Monsen.

Nestleder i distriktsråd hjelpekorps i Nordland Røde Kors, Alfred Busch, oppfordrer turgåere til å planlegge turen godt med hensyn til klær og utstyr.

-Bruk og følg fjellvettreglene, de gjelder også på sommeren, oppfordrer Alfred Busch.

Turisme

Med sommeren kommer også turistene til Nord-Norge med et ønske om å oppleve den eksotiske og vakre naturen her. Det er spesielt lett for utenlandske turister å la seg fascinere av turbilder fra Nordland og tro at det alltid er slik, men i fjellet endrer været seg raskt.

Sikkerhet på tur er et personlig ansvar, men det er også viktig at lokale aktører som møter turister gir gode råd om ferdsel og rett utstyr for å få trygge og fine naturopplevelser. Hjelpekorpsene i Nordland må ofte hente ned turgåere fra fjellet som har blitt overrasket av værforholdene og ikke kledd seg for nordnorsk vær.

La fjellturen bli en god tur og vær forberedt. Dette er Nordland Røde Kors sin anbefaling til ivrige turgåere.

Artikkeltags