Polsk bryggeri kopierte den velkjente etiketten: - Denne overgår det meste

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Bodømannen Geir-Jakob Hellem fikk plutselig tilstendt et bilde fra en person var på en pub i Polen. Der kom personen over en etikett som var tilsynelatende lik Nordlandspils sin velkjente merkelapp.

- Jeg stusset litt over likheten mellom det polske ølets merkelapp, og Nordlandspils sin etikett, sier Hellem til Avisa Nordland.

Han forteller at det er samme båt, og samme fjellkjede, samt at logoen på toppen er særdeles lik.

- Personlig synes jeg dette ser veldig rart ut, og jeg stiller spørsmålstegn ved opphavsretten, sier Hellem.

Avisa Nordland har gjort et googlesøk på det polske ølmerket Kurek, og det  dukker da opp en pilsner ved navn Dobrag som også ser ut til å ha kopiert den velkjente etiketten.

- Dette kjenner vi ikke til. Vi har tidligere sett eksempler på aktører som rapper enkeltelementer fra originalen, men denne overgår det meste, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard til Avisa Nordland.

Nordlandspilsdesignet er flott, så de har åpenbart god smak, legger han til.

Ifølge Bruusgaard er kopiering av merkevarer noe som Ringnes anser som kriminelt, og ser meget alvorlig på.

- Men før vi lager noen altfor stor sak ut av dette, må vi finne ut hvem som står bak. Vår reaksjon vil nok avhenge av om dette er et lite kompisbryggeri som drives på fritiden i en eller annen garasje, eller om det er en seriøs, profesjonell og kommersiell aktør. Kommer det frem at det er det sistnevnte, må vi vurdere hva vi gjør, sier Bruusgaard.

Se bildene under, og avgjør selv.

Artikkeltags