Den smått uvanlige saken har versert hos en rekke norske medier etter at nettstedet Rett24 i forrige uke omtalte dommen fra Hålogaland lagmannsrett.

Her ble en 38 år gammel mann dømt til å betale nesten halvannen million kroner til sin tidligere samboer, samt kvinnens saksomkostninger over to rettssaker på nærmere 500.000 kroner, skriver Nordlys.

Signerte avtale

Bakgrunnen er en troskapsavtale paret inngikk etter at mannen i 2014 hadde møtt en annen kvinne via datingappen Tinder.

Forholdet ble avslørt etter ett år, men etter en oppvaskrunde ble de nybakte småbarnsforeldrene enige om å fortsette samboerskapet. I mellomtiden søkte kvinnen råd hos sin juristfar, som foreslo en klokkeklar troskapskontrakt: Dersom mannen var utro igjen, skulle han overføre sin halvdel av boligen og 100.000 kroner for sin andel av parets bil.

Privatetterforsker Knut: - Julebord-utroskap er det enkleste å avsløre

To rettssaker

Noen måneder senere ble mannen igjen tatt i utroskap. Da var det ingen bønn. Saken endte for Alta tingrett, som konkluderte med at mannen måtte etterleve kontraktet. Dommen ble anket, men lagmannsretten kom altså til samme resultat.

I en e-post til Dagbladet skriver mannen at han var på vei ut av forholdet da kontrakten ble inngått. Han skrev kun under fordi han ville fortsette å ha samvær med sitt barn. Han omtaler seg selv som «emosjonell part» og at han ble presset «til å skrive under på et papir». Videre kritiserer mannen eks-samboerens far og mener at kontrakten ble utformet med økonomisk berikelse og hevn som motiv, skriver Dagbladet.

Uklart om anke

Kvinnens advokat Bjørn August Krane avviser beskyldningene.

- Retten har klart avvist at han ble presset på noen måter. Han er god til å drive et dobbeltspill. Han har prøvd å gjøre seg selv til et offer. Dette er ikke riktig. Det var hun som vurderte å gjøre det slutt. Hun var veldig i tvil da hun oppdaget at han var utro mens hun gikk gravid, men han ba om tilgivelse og hevdet han ville være sammen med samboeren og datteren og ikke elskerinnen, sier Krane til Dagbladet.

Det er foreløpig uklart om mannen vil anke dommen til Høyesterett.