Nå kommer norgesmesteren hjem

Kommer hjem: Christian Andre Pettersen (i midten) vant NM-gull i kokkekunst. Nå kommer han hjem til Bodø hvor han ikke har vært på over ett år.

Kommer hjem: Christian Andre Pettersen (i midten) vant NM-gull i kokkekunst. Nå kommer han hjem til Bodø hvor han ikke har vært på over ett år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Har ikke vært i Bodø på over ett år.

DEL

– Det skal bli godt å komme hjem og se hva som har skjedd siden sist. Det har gått en stund, flirer den ferske norgesmesteren i kokkekunst, Christian André Pettersen til AN.no.

Les også: Medaljedryss over Bodø-kokker i NM

Tirsdag ettermiddag kommer han altså nordover for å være dommer i Arktisk kokk, hvor Nord-Norges beste kokk skal kåres.

Forrige gang han gjestet hjembyen, var ikke siden sommeren 2016. Nå ønsker han å gi noe tilbake til ungdommen ved å være til stede på konkurransen.

– Jeg ønsker absolutt å være en inspirerende person kan løfte Bodø. Byen er jo blitt omtalt som en matby etter trippelen på pallen i NM.

– Er du enig i den beskrivelsen?

– Ja, det er ikke en matby i form av restaurantene, men matby i form av råvarer, historie og landskap, sier han.

– Forventer du like høyt nivå i konkurransen i Bodø som i NM?

– He, he, nei, absolutt ikke. Jeg trente vanvittig lenge før den seieren, så jeg tror ikke de har trent like lenge, ler han.

– Har du fått landet etter seieren?

– Ja, nå kjenner jeg at jeg har fått landet. Jeg har kommet over den verste kneika.

– Hvordan har det vært?

– Helt utrolig. Det har vært en sinnssyk reise, surrealistisk, noe man hadde drømt om og tenkt på i mange år, så sto man plutselig der.

– Hva har du gjort i det siste?

– Det har vært mange intervjuer. Så har jeg fått landet litt og sett over hva vi har gjort. Det er litt etterarbeid med en slik jobb, hvor jeg har fått takket alle folkene som var involvert blant annet. Det har vært viktig for meg.

Artikkeltags