Gå til sidens hovedinnhold

Respekt

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sist fredag satt jeg i korridoren i fjerde etasje i sykehuset i Bodø og ventet på å bli undersøkt. Jeg var som vanlig ute i god tid og brukte tiden til å betrakte travle mennesker som gikk forbi. Jeg la merke til at mange av de alvorlige menneskene hadde et stetoskop hengende om halsen, eller godt synlig ut av lomma på den hvite jakken. På den måten skilte de seg ut fra de andre i hvite dresser. Det virket veldig tøft, og jeg fikk stor respekt for disse stetoskop-menneskene!

Etter undersøkelsen hos legen, en hyggelig danske, spurte jeg han om han kunne selge meg et slikt redskap, et stetoskop.

– Nei, svarte han, – noe slikt har jeg ikke brukt på minst 30 år. Men hva i all verden skal DU bruke det til?

– Jeg skal ha det på meg når jeg er og drikker kaffe i Coopkaféen i City Nord, gå et par runder rundt i kafeen og se betydningsfull ut.

Legen og sykepleierne nikket og trodde på det jeg sa, men de så på hverandre da jeg fortsatte:

Det får ikke hjelpe at når folk ser meg i kafeen, tenker de kanskje at nu har det klikka fullstendig for gamlingen. Tror han virkelig at han er blitt lege? Men mange vil se på meg med respekt, knappe opp blusen og be om at jeg må lytte på dem.

Den hyggelige, danske legen syntes at jeg var veldig artig. Det gjorde også de to kvinnelige sykepleierne, og alle tre ønsket meg «God bedring»!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.