Rana Blad: Haaland-konsernet fortsetter å vokse, og nå tar Espen Haaland grep. Han har holdt i tømmene både i Haaland Holding, Eiendomsselskapet Ranheim og Haaland AS, i tillegg til styrelederverv i det som er av datterselskaper i konsernet. Nå trapper han ned. Skjønt, trapper ned og trapper ned. Han får fortsatt nok å gjøre.

– Nå får jeg kanskje endelig orden på golfsvingen, spøker han, men legger mer seriøst til:

– Nå skal jeg ned på noe som kanskje er i nærheten av en normal hverdag, sier Haaland.

– Det vi er redd for er at han skal få tid til å finne på enda mer, sier Remi André Wågan, med oss i møterommet på skjerm fra Bodø.

Remi Wågan er mannen som har ledet Haalands satsing i Bodø. Nå er han også administrerende direktør i Haaland AS. Det er morselskapet til de totaltekniske leverandørbedriftene Haaland Nord (Bodø/Salten), Haaland Mosjøen, Haaland Mo og Haaland Romerike, samt de nye selskapene Haaland Rørinspeksjon og rekrutterings- og bemanningsbyrået Haaland Total. Wågan overtar denne rollen etter Espen Haaland.

– Lever dem 24 timer i døgnet

– Siden Haaland-selskapene har vokst og vokst, har vi blitt ganske mange ansatte og driver med ganske mye rart. Inntil nå har jeg vært konsernsjef, styreleder i alle datterselskaper, daglig leder i det overordnende Haaland AS og i Ranheim. Det begynner å bli et stort ansvar, og jeg og alle fortjener en bedre løsning enn det vi har hatt. Det er bare 24 timer i døgnet. Derfor har vi gjort det valget at vi nå styrker organisasjonen litt, forteller konsernsjef Haaland.

– Da besluttet styret og jeg at vi ønsker en egen leder for Haaland-selskapene, i Haaland AS. Der har vi ansatt Remi som administrerende direktør. Han er en knakende kjekk kar. Han er en god representant for våre kjerneverdier, positiv, løsningsorientert og seriøs. Jeg har knapt møtt noen som lever dem 24 timer i døgnet som Remi gjør. Faglig er han ekstremt sterk. Valget av Remi var ganske enkelt.

Haaland med nok en nysatsing: – For oss handler ikke dette om å spare, det dreier seg om å få tak i folk

Wågan selv gleder seg.

– Det blir ekstremt spennende. Når man får en sånn sjanse, er det ikke så mye å spekulere på. Så får vi se om jeg lever opp til forventningene, sier han.

Vokser videre

På få år har Haaland AS vokst fra 60 til 250 ansatte. Det ender ikke der.

– Vi kommer til å vokse, om vi får tak i de rette folkene. At vi er mellom 300 og 400 ansatte neste år er ganske sikkert, uten at det er noe mål i seg selv å bli så voldsomt stor. I Bodø, med Remi som daglig leder, har vi vunnet mange artige kontrakter. Det nye Choice-hotellet i Bodø er nettopp ferdig, og nå har vi vunnet kontrakt på Blått bygg ved Nord universitet. Også på Mo skjer det mye spennende, uten at vi kan si så mye akkurat nå, sier Espen Haaland.

– Det har vært en kraftig vekst, og det er all grunn til å tro at den vil fortsette. Vi har en ordreserve nå som vi vel aldri har sett maken til, legger han til.

– Kampen vil stå om de beste prosjektene og de beste folkene, slår Wågan fast.

Ronny og Tom blir en del av Haaland-familien – starter opp nytt firma og satser på Helgeland

Klippet kabelen da Haaland åpnet: – Ekstremt fornøyde med det som skjer her