Rema 1000 svarer Kiwis priskutt: - Vi skal ha de laveste prisene på disse varene

REMA ER MED: Denne Rema 1000-butikken på Fauske vil i likhet med resten av landet følge priskuttene som gjøres av Kiwi og Coop.

REMA ER MED: Denne Rema 1000-butikken på Fauske vil i likhet med resten av landet følge priskuttene som gjøres av Kiwi og Coop. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Kiwi har kuttet prisen på 220 varer. Rema 1000 svarer med å love at de skal gå enda lavere, skriver Nettavisen.

– Vårt løfte til kundene er å ha bare lave priser. Disse varene får du til markedets laveste priser hos Rema 1000, sier Ann-Kristin Pettersen, informasjonssjef i Rema 1000, til Nettavisen.

Kiwi mandag kuttet prisene på 220 produkter med mellom 10 og 40 prosent på alt fra sjampo til vaskemiddel. Nå lover altså Rema å gå enda lenger ned.

LES OGSÅ: Kiwi starter ny priskrig: Kutter prisene på 220 produkter

– Så prisene deres på disse varene skal være lavere enn prisene til Kiwi?

– Vi skal ha de laveste prisene ja, sier Pettersen til Nettavisen.

Lano og Omo blir billigere

Kuttene gjelder vaske- og hygieneprodukter innen kjente merkevarer som Gillette, Define, Sunsilk, Nivea, Omo, Milo, Softlan, Blenda, Lano, Dove, Jif, Ajax, SunPower, Zalo, Colgate, Jordan og en rekke andre.

Blant produktene som kuttes er såpene til Lano, Jif Badeom og barberskum og barberblad. Blant de største kuttene er oppvaskmiddel fra Sun, som kutter fra 88,50 kroner til 57,50 kroner.

Priskuttene er ikke tilbud, som kun gjelder for en begrenset periode, men ny, lavere priser.

– Nå setter vi alle kluter til for å gjøre disse varene enda billigere. Gjennom årene har Kiwi presset ned prisene på både frukt og grønt, bleier og nøkkelhullsprodukter. Bleieavtalen vi startet i 2010 har ført til at Norge har Europas laveste priser på bleier, sier kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi til Nettavisen.

Kiwi eies av Norgesgruppen, Norges suverent største dagligvarekjede med en markedsandel på nesten 50 prosent.

Coop også med

Den tredje dagligvarekjeden i Norge, Coop, er også med den siste priskrigen.

De kutte prisene umiddelbart på de samme varene hos deres lavpriskjeder Extra og Obs.

– Dette matcher vi selvfølgelig. Det skulle bare mangle, kommer det kontante svaret på Coops kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis til Nettavisen.

Ved siden av å kutte i de 220 produktene til Kiwi, varsler Coop at de vil kutte prisene tilsvarende i vaske- og hygieneproduktene til sin økologiske Änglamark-serie, som kun de fører.

– Vi klinker til med å sette ned prisene på Änglamark. Vi følger markedet ned på disse produktene, sier han.

Artikkeltags