Thon hotels bygger nytt hotell i Lofoten

Thon Hotel Lofoten i Svolvær får selskap av et nytt hotell.

Thon Hotel Lofoten i Svolvær får selskap av et nytt hotell.

DEL

200 rom og konferansefasiliteter skal det nye hotellet ha. Det skal bygges på den gamle kjølelagertomta på kaia i Svolvær, et steinkast fra Thon Hotel Lofoten.

Det melder hotellkjeden i ei pressemelding fredag morgen.

– Lofoten er en viktig destinasjon for Thon Hotels, og det nye hotellet vil gjøre det mulig for flere gjester å oppleve Nord-Norge, nordlyset og naturen i øyriket. Hotellet vil skape nye arbeidsplasser og styrke samarbeidet med lokale aktører, så dette synes vi er et veldig spennende prosjekt, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen i pressemeldinga.

Det var opprinnelig Kaikanten AS som lanserte planene om hotell på denne tomta. Selskapet eies av Ellingsen-konsernet og Cetho Eiendom AS.

Kommunen har gitt grønt lys til et hotellbygg på mellom 6-7 etasjer på stedet.

Cetho Eiendom AS melder på sine egne Facebook-sider fredag morgen at hotellsatsingen og kjølelageret er solgt til Thon Hotellbygg.

Morten Thorvaldsen, konserndirektør for Thon Hotels. Foto: Gry Traaen
Morten Thorvaldsen peker på at det nye hotellet ligger i gå-avstand fra Thon Hotel Lofoten, og sier at med en samlet kapasitet på omtrent 400 rom, vil de to hotellene bli attraktive for konferanse og kongresskunder fra inn- og utland, noe som er viktig for å utvikle vintersesongen.

Det nye hotellet vil ha et salgskontor med fire selgere som skal selge opplevelser og arrangementer for alle Thon-hotellene i Nord-Norge.

Thon åpnet Thon Hotel Lofoten i 2009 og satser nå altså på enda et hotell i Svolvær og Lofoten.

Lofotposten kommer tilbake med mer om satsninga i løpet av dagen!

Les også: Får rive og starte byggingen av nytt hotell: – Vi håper det skjer noe til høsten

Les også: Ja til hotellet på Kjølelageret, men debatt om høyden

Artikkeltags