Regjeringen åpner for inntil 600 tilskuere på idrettsarrangementer utendørs.

Det kan slippes inn inntil 600 tilskuere på fotballkamper og andre utendørsarrangementer fra 12. oktober. Innendørs gjelder fortsatt grensen på 200 mennesker.

Det kunngjorde kulturminister Abid Raja (V) på en pressekonferanse onsdag ettermiddag, skriver NTB.

Breddeidretten får åpne

Regjeringen åpner også opp for normal kontakttrening i breddeidretten for personer over 20 år.

Kommunene har frist til 12. oktober med å forberede og vurdere situasjonen lokalt. I kommuner med økt smitte og lokale utbrudd kan det vurderes om gjenåpningen av breddeidretten og kontakttrening for voksne skal utsettes til smitten er under kontroll.

– Kommunene må følge opp lokale utbrudd slik at de ikke utvikler seg til regionale og nasjonale utbrudd, sa helseminister Bent Høie (H) under onsdagens pressekonferanse.

Breddefotballsesongen i regi av Norges Fotballforbund (NFF) for folk over 20 år er allerede avlyst. Det blir ingen sesong for 3. divisjon og nedover for menn og 2. divisjon og nedover for kvinner.

- Må følge med

Regjeringens lemping på regelverket gjelder muligheten til kontakttrening.

Han fortalte at man fortsetter med forsiktig gjenåpning for å se an utviklingen før man åpner opp mer. De 600 menneskene som tillates på en utendørsarena, må fortsatt være inndelt i kohorter på inntil 200 personer.

– Vi har satt 12. oktober som oppstartsdato for å gi kommunene tid til å forberede seg. Kommunene må følge med og stenge ned dersom det kommer smitteutbrudd, sa Raja.

(©NTB)