Fiskebåten er i ferd med å synke da kapteinen med fattet stemme ber om hjelp: - Ja god dagen du. Vi kom litt i knipa her

Hør dialogen mellom Kystradioen, Seaking og redningsskøyta.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

I januar 2016 gikk fiskebåten Kim Roger på grunn i Lofoten. Kaptein Geir Roger Benonisen kaller opp Kystradioen, også kjent som Bodø radio og forteller om situasjonen.

Det var NRK Nordland som omtalte denne saken først.

- Ja god dagen du. Vi kom litt i knipa her. Vi er like ved Ånstad her ved Lofotodden, sier han rolig.

Men selv om kapteinen er rolig er situasjonen svært alvorlig. Bodø radio kontakter redningsskøyta og det sendes også et redningshelikopter til stedet og sistnevnte er først på plassen.

Skipper Geir Roger Benoisen og sønnen Kim Roger ble begge kastet på hav, skriver Lofotposten.

- Heldigvis var helikopteret kommet og vi ble alle fem berget i sisten liten, sier Geir Roger Benoisen, nesten to måneder etter det dramatiske forliset.

Han forteller at de fikk snurrevadnota i propellen og mistet dermed motorkraften.

- Strøm og vind bar mot land. Vi slapp ankeret, men det tok ikke tak. Dermed drev vi hjelpeløst i fjæra. Alt som kunne gå imot oss den dagen gjorde det, med et viktig unntak. Vi berget alle livet, slår han stille fast.

Han legger ikke skjul på at det var noen dramatiske minutter.

I det besetningsmedlem fem er reddet av redningshelikopteret synker fiskebåten, men alle de som er berget har bare fått små skader og de blir fløyet til Nordlandssykehuset i Bodø.

Artikkeltags