Redd mangfoldet - kjøp norsk

Ølflasker

Ølflasker Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Sosiale medier fylles nå av vitser om corona-øl og koronavirus. Galgenhumor er bra, men for norske bryggerier er situasjonen slett ingen spøk. Den er derimot allerede dypt alvorlig.

De siste årene har utviklingen i norsk bryggeribransje vært som et eventyr. Mangfoldet har nærmest eksplodert. I dag brygges det mer enn 2500 unike norske øl, på 140 anlegg over hele landet. I vår region har vi bryggeriene Bådin i Bodø og Engeløya Håndbryggeri i Steigen. Nå er det blytunge dager for begge to.

Vi støtter myndighetenes tiltak for å begrense koronautbruddet, og tar vår del av dugnaden. Samtidig rammes bransjen nå økonomisk svært hardt. Stenging av utelivet, avlysing av konserter og festivaler og full stopp i reiselivet har gjort at norske bryggerier over natta mistet en stor del av omsetningen. For mange av oss er dette virksomhetskritisk. Nå er det avgjørende at politikerne holder det de lover og bidrar med raske tiltak.

Du som forbruker kan også bidra. Vi mener ikke at du skal drukne dine sorger i glasset. Men når du likevel skal handle øl: Velg norsk, støtt ditt lokale bryggeri!

Kjøper du øl fra ditt lokale bryggeri heller enn importøl så støtter du arbeidsplasser og verdiskaping i ditt eget nabolag - samtidig som du nyter smaken av et fantastisk mangfold. Finnes det noen mer lystbetont måte å bidra på?

Bjørn Anders Nymoen, Engeløya Håndbryggeri as
Andreas Myrvold, Bådin as

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken