Redd bassenget i Saltstraumen

Bassenget i Saltstraumen.

Bassenget i Saltstraumen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi ønsker ikke at bassenget i Saltstraumen skal stenges! Oppropet som ligger ute på Saltstraumen sin facebookside har fått over 200 signeringer.

Bodø kommune er en distriktskommune og en folkehelsekommune. Det er uheldig å legge ned ett av de få tilbudene vi har til befolkningen i distriktet vårt, i tillegg går tilbudet på å bedre folkehelsen. Bassenget gir tilbud med folkebad på mandager til barnetrim for barn 0–6 år og barn fra 1–10. trinn pluss voksne. På torsdager gis det tilbud til idrettsskolen 1.–7. trinn. På mandager er det fra 5–20 som møter på hver time. Så inntil 40 barn og 5–7 voksne. På torsdager er barn fra 1.–7. som får bruke det på Idrettsskolen. I tillegg bruker skolen bassenget.

Mål for elever etter 4. trinn er: Vere symjedyktig ved å falle uti på dypt vatn, symje 100 meter på magen, og underveis dykke ned og hente ein gjenstand med hendene, stoppe og kvile i 3 minutt (imens flyte på magen, orientere seg, rulle over, flyte på rygg), så symje 100 meter på rygg og ta seg opp på land.

Å stenge bassenget i Saltstraumen vil gjøre at elever må ta buss til Tverlandet hver gang de skal ha svømming. Dette koster masse penger og svømmeopplæringen blir ofte mer begrenset i de tilfellene det skjer.

Lykke til med budsjettforhandlingene!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken