Realitykjendis filmet sex med saltenkvinne - dømt for to overgrep tidligere

Fikk delta i populær reality­serie til tross: - Han løy.

DEL

Onsdag ble det kjent at en nordlending er tiltalt for å ha filmet sex med ei kvinne fra Salten.

Hendelsen skjedde i Oslo, der han - sammen med en annen realitykjendis - også skal ha delt videosnutten på Snapchat.

Den andre mannen fra Østlandet er to ganger tidligere dømt i sedelighetssaker. På gjerningstidspunktene var han 16 og 17 år. I slutten av april må han altså møte i retten for tredje gang i en sedelighetssak.

I den første saken ble han dømt for seksuell omgang med et barn under 14 år. Han ble i denne saken dømt til 300 timers samfunnsstraff. Han ble også dømt til å betale oppreisningserstatning (erstatning for tort og svie) på 30.000 kroner, skriver Nettavisen.

I denne saken erkjente han ikke straffskyld.

I dommen kommer det frem at retten mener realitydeltakeren utnyttet at jenta var forelsket i ham, til å skaffe seg seksuell kontakt.

I den andre saken var det nok et tilfelle der det var seksuell omgang med en jente under 14 år.

I denne saken erkjente han straffskyld.

Dom

I dommen går det frem at han erkjente forholdet allerede i politiavhør, tidlig i etterforskningen. Det kommer også frem at meldingen om ny kriminalitet kom før samfunnsstraffen i den forrige saken var avtjent.

Realitydeltakeren ble dømt til fengselsstraff i totalt to år og fire måneder, hvorav ett år og åtte måneder ble gjort betinget. Dermed skulle han sone i åtte måneder.

Dommen var en fellesstraff for forholdene begått i begge de to straffesakene.

Han ble også dømt til å betale oppreisningserstatning på 75.000 kroner til jenta i den siste straffesaken.

Til sammen har ofrene i de to straffesakene fått erstatninger på 105.000 kroner. Nettavisen får opplyst at ingen av dommene vi omtaler ble anket.

Løy

Selv om realitydeltakeren var dømt i to sedelighetssaker ble han castet til den populære realityserien, det endte med at han ikke fikk fortsette. Nettavisen har vært i kontakt med kommunikasjonsrådgiver for det aktuelle programmet som skriver følgende i en mail:

«Når det gjelder den aktuelle saken har vi ingen kommentarer. Han løy til oss, og vi tok grep. Dette er en sak vi har gjort oss ferdig med.»

Nettavisen har også vært i kontakt med leder for programavdelingen til kanalen som har programmet, som forklarer litt om utvelgelsen av deltakere.

- Castingprosessen tar fire måneder. Den starter med at de som ønsker sender en søknad, deretter kalles noen inn til et førstegangsintervju. Det gjennomføres også andregangsintervjuer og intervju med psykolog, sier lederen til Nettavisen.

- I andre intervjurunde og i samtalen med psykologen får de konkrete spørsmål om for eksempel narkotika, andre straffbare forhold og om de har dommer på seg. Deltakerne må også signere en kontrakter der ett av punktene er at de ikke må holde tilbake noe vesentlig informasjon.

Lederen for programavdelingen ønsker ikke å svare på spørsmål som går på innhold i kontraktene deltakerne signerer. Heller ikke spørsmål som går på økonomisk sanksjoner eller mulige erstatningskrav.

- Men det kan få konsekvenser dersom de lyver til oss i castingprosessen.

Det har ikke lykkes for Nettavisen å få en kommentar til saken fra verken realitydeltakeren eller hans forsvarer, Nicolas Weiss-Andersen.

Artikkeltags