[Broom] – Jeg var på vei hjem fra jobben da jeg møtte følget. Først la jeg merke til én bil som var kamuflert, så én til. Jeg passerte hele rekken av biler. Så var det bare å finne et passende sted å snu – og så legge seg på hjul!

Børge Masterdalshei (44) fra Mo i Rana er en svært bilinteressert kar. Han er også god på å oppdage spesielle biler ute i trafikken.

Mange testbiler passerer Mo i Rana, enten på test i Norge, eller at de er på vei til de store testanleggene nord i Sverige.

Stilte seg opp i veikanten

Flere ganger har du kunnet se spionbilder tatt av Børge her på broom.no. Nå har han gjort det igjen – og fått et skikkelig scoop.

– Jeg regnet med at jeg hadde fått filmet bilene med dashbordkameraet da de kom imot, men jeg ville jo gjerne ha noen flere bilder også. Derfor bestemte jeg meg for å kjøre forbi dem. Heldigvis kjørte hele følget ganske sakte, så det løste seg greit, forteller Børge.

Vel forbi, var det bare å lete etter et passende sted å stille seg opp i veikanten.

LES MER: Her er de hemmelige bilene på testkjøring

Flere nyheter

– Jeg så på ansiktsuttrykkene til noen av testsjåførene at de skjønte hva jeg holdt på med – og at de ikke likte det spesielt godt. De "pakket" også godt inn de kamuflerte bilene, ved å kjøre tett. Det var mange biler i følget, i tillegg til de kamuflerte Mercedesene. Tydelig at dette var en ganske stor testgruppe, forteller Børge.

Brooms Mats Brustad har godt over gjennomsnittlig peiling på Mercedes. Etter å ha kikket på videoen, ser han flere nyheter:

– Først i følget ser vi en E-klasse Coupe AMG, så det jeg er ganske sikker på må være facelift av S-klassen. Deretter en GLC Coupe, en GL, en Porsche – og så en AMG E63. Helt til slutt en GLC, mener Mats.

 

Kjører Mercedes selv

Her er Mercedes med andre ord ute og tester flere biler samtidig. Dette kan for eksempel være en innspurt på en testrunde. Eller det kan være at man har tatt med et knippe biler for å få kjørt på dem et bestemt antall kilometer.

Fotograf Børge er forresten Mercedes-mann selv og likte det han så:

– Ja, det er alltid moro å få se slike testbiler i vår kant av verden. Jeg kjører selv en Mercedes E320 4Matic. Det er en nesten uslitelig bil som har gjort jobben i mange år, avslutter 44-åringen.