Gå til sidens hovedinnhold

Ole fra Bodø får toppjobb i Rana

Artikkelen er over 2 år gammel

(Rana Blad:) Det er i en pressemelding det fremgår at Rana Utviklingsselskap AS har ansatt Ole Kolstad (37) som ny direktør.

Kolstad har en bachelor i samfunnsvitenskap med fokus på statsvitenskap fra NTNU, samt at han er i ferd med å ferdigstille en MBA fra Nord universitet med hovedvekt på strategiarbeid.

Han kommer til RU fra Nordland fylkeskommune, hvor han har jobbet som spesialrådgiver for nordområdene, sikkerhet og beredskap. I tillegg har han bakgrunn fra Maritimt Forum Nord, fra daværende Høgskolen i Bodø og som internasjonal koordinator og spesialrådgiver til Nord-Norges Europakontor i Brussel for Nordland fylkeskommune.

Kolstad uttaler selv at han ser frem til å jobbe for RU og i et utviklingsorientert miljø.

- Jeg har over mange år jobbet med flere av aktørene i Rana og har mange positive erfaringer fra denne regionen. Det første jeg skal gjøre er å bli godt kjent med de ansatte og sette meg godt inn i prosjektene som RU i dag er en del av. Deretter er det bare å brette opp ermene og begynne på en jobb som jeg virkelig ser fram til.

I pressemeldingen opplyser styreleder for RU, Arve Ulriksen, at Kolstad ble enstemmig innstilt til stillingen av styret.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha fått landet denne ansettelsen. Ole Kolstad har en spennende kompetansebase for denne jobben. Både utdannelsesmessig og ikke minst er erfaringene hans fra ulike oppdrag både i privat og offentlig sektor midt i blinken for RU, uttaler Ulriksen.

Kolstad vil tiltre stillingen etter avtale, sannsynligvis i midten av november og senest 1. desember.

Til Rana Blad uttaler Anita Sollie, som er konstituert direktør ved Rana Utviklingsselskap frem til Kolstad overtar, at hun fortsatt kommer til å arbeide for RU.

- Jeg har takket ja til en midlertidig prosjektlederstilling med varighet frem til 1. mai. Hovedfokuset her vil være å jobbe med den pågående sykehussaken.

Kommentarer til denne saken