Nå er disse radiokanalenes FM-sendinger i Nordland historie

Programlederne: Geir Schau, Marte Stokstad og Michael Andreassen, fra henholdsvis Radio Norge, NRK og P4, ledet det direktesendte tv-showet fra Stormen bibliotek da overgangen fra FM til DAB ble markert.

Programlederne: Geir Schau, Marte Stokstad og Michael Andreassen, fra henholdsvis Radio Norge, NRK og P4, ledet det direktesendte tv-showet fra Stormen bibliotek da overgangen fra FM til DAB ble markert. Foto:

DEL

Mange hadde tatt turen til Bodø og Stormen bibliotek for å ta farvel med FM-sendingene i Nordland fra de største radiokanalene i landet.

De tre radioprofilene Marte Stokstad, Michael Andreassen og Geir Schau fra henholdsvis fra NRK, P4 og Radio Norge, ledet det direktesendte tv-showet.

Det startet med fanfare av blåsere fra Kringkastingsorkesteret (KORK) og det ble mer musikk med den nordnorske artisten Kristian Kristensen.

Kristian Kristensen og KORK sto for musikken.

Kristian Kristensen og KORK sto for musikken. Foto:

En rekke aktører fra radiobransjen var i Bodø for anledningen deriblant, radiosjef Marius Lillelien i NRK, P4-sjef Kenneth Andresen og Radio Norge-sjef Lasse Kokvik.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen var også til stede i Stormen for å markere overgangen fra FM til DAB i Nordland.

Utenlandske medier er også på plass i Bodø for å dekke hendelsen.

LES OGSÅ: Slik skal FM slokkes med stil i Stormen

Har mye å lære av Norge

Flere sa også noen ord fra scenen underveis i sendingen, deriblant Joan Warner som er adm.dir. for Commercial Radio i Australia.

– Radiobransjen over hele verden følger nå spent med på det som skjer i Norge. I Australia følger vi nøye med og vi har mye å lære av Norge, sa Warner.

Også Graham Dixon, radiosjef i EBU, sa noen ord:

– De nye mulighetene med digital radio er store og viktige for framtidas radio, sa Dixon som ønsket lykke til med det digitale radioskiftet som fortsetter i resten av Norge i løpet av året.

– Det føles kanskje ensomt i dag, for dere som er først ute, men mange andre land vil følge etter i tiden som kommer, sa Graham Dixon.

Mange hadde tatt turen til Stormen bibliotek denne onsdagen.

Mange hadde tatt turen til Stormen bibliotek denne onsdagen. Foto:

Mot slutten av showet ble det også mer musikk med Kristian Kristensen - denne gang sammen med KORK på scenen.

Sendingen fra Stormen startet én time før den såkalte slokkingen fant sted nøyaktig klokken 11:11.

Berith Pauline Olderskog (75) fra Mosjøen var den som fikk oppgaven med å dra i spaken som skulle markere skiftet til digital radio i Nordland.

LES OGSÅ: Berith (75) dro i spaken som markerte slutten for FM-sendingene i Nordland (AN PLUSS)

Nordland er altså  først ut av fylkene i denne overgangen fra FM til DAB-radio i Norge.

Artikkeltags