Gå til sidens hovedinnhold

2 millioner nordmenn hører radio digitalt

Artikkelen er over 4 år gammel

Digital radio har overtatt en større del av lyttingen. 2 millioner nordmenn hører radio over digitale plattformer hver eneste dag, viser tall fra februar 2017.

Det skriver Digitalradio Norge i en pressemelding.

I følge Digitalradioundersøkelsen hører 1,6 millioner nordmenn daglig på DAB.   

- Norge er på vei inn i en ny radiotid fordi det mangler plass på FM. Kanalveksten har vært stor i nyere tid, og digitale lyttertall viser at tilbudet treffer lytternes behov, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge.

Lytterne bruker i dag en blanding av digitale og analoge plattformer. FM-plattformen for riksdekkende kanaler skal fases ut i løpet av året. Nordland var første fylke ut i januar.

- Hele samfunnet er i en digital omstilling, der også radio tilpasser seg digitale brukervaner. Ola Nordmann hører i dag radio via apper, pcer, multiromsannlegg, DAB eller andre plattformer, sier Torvmark og understreker at den største lyttingen finner sted på DAB-plattformen.

I dag er det omlag 4 millioner DAB-radioer i norske husstander. Omlag 2,5 millioner er hjemme-radioer mens 890.000 har DAB i bil. 580.000 har DAB-radio på hytta, i båten eller lomma. Det anslås å være omlag 6,9 millioner FM-radioer totalt.

Kommentarer til denne saken