Benn Eidissen og Ivar Koteng er to kjente forretningsmenn. Eidissen er tidligere styreleder i Bodø/Glimt. Koteng har hatt samme rolle i Rosenborg i en årrekke.

Nå har de to gått sammen og dannet langløpslaget Team Koteng Eidissen, med skistjerner som Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug, Chris Jespersen og Astrid Øyre Slind på laget.

Mens Koteng er klar for sitt femte år som sponsor i langløpssirkuset, er det andre året Eidissen er tungt inne som sponsor for eget lag.

De to kjente ikke hverandre fra før, men fant fort tonen da tankene om et samarbeid ble lansert.

– Vi hadde et veldig hyggelig møte. Jeg så for meg at vi kunne få en artig kjemi, og det viste seg å være riktig, sier Benn Eidissen.

– Hvorfor ville du samarbeide med Benn?

-Jeg hadde jo ikke så lyst til det, før vi ble kjent, humrer Koteng.

– Men så var det to lag som hadde et behov, og så var jeg heldig og fikk møte en så hyggelig kar som Benn. Så jeg tror at dette blir veldig bra, sier han, litt mer seriøst.

RBK blir farmerlag

For at kjemien er på plass er det ingen tvil om. Etter at teamet ble presentert i Granåsen fredag fikk Avisa Nordland organisert et møte mellom Eidissen og Koteng på sistnevntes kontor i Trondheim noen timer senere. Der satt latteren meget løst.

– Dette er jo første del i tanken om å fusjonere Bodø/Glimt og Rosenborg. Der blir Rosenborg farmerlaget, gliste Benn Eidissen.

Men svaret lot ikke vente på seg – naturlig nok.

– Vi kan godt bli farmerlaget til Glimt ... Den dagen Glimt har vunnet flere titler enn Rosenborg, kan dere komme tilbake og diskutere det. Men jeg er vel litt i tvil om noen av oss er i live da, kontret Koteng.

Tonen er med andre ord satt.

Solid satsing

Det å drifte et lag som har som mål å være verdens beste langløpslag er ikke billig. De to hovedsponsorene er begge inne med et solid pengebeløp.

– Vi er begge inne med 1,5-2 millioner. Men budsjettet er større. Vi var enige om at dersom vi skulle gjøre dette, så må løperne ha minst like gode konkurransevilkår som dem de konkurrerer mot, sier Eidissen.

Sponsoravtalen varer ut den kommende sesongen, med opsjon på ett år til.

Flere fra Salten

På privatlaget Team Eidissen/BN Bank i fjor, som besto av Martin Johnsrud Sundby og Niklas Dyrhaug, var også Rognan Hotell med som sponsor. De er også med på laget i år.

– Vi har klokkertro på guttene, og det er satt sammen et team og med støttespillere som et stort hakk opp. Vi tenker å ta med våre forbindelser på tur til langløpssirkuset, sier hotellsjef Henry Hansen.

Det er allerede planlagt at hele teamet kommer på en treningssamling på Rognan i slutten av august.

– Det ser vi veldig fram til, og det blir til glede for de lokale skiløperne, som igjen får testet seg mot de beste, sier Hansen.

For hotellet er det selvsagt også en kostnad å være med på satsingen.

– For en liten bedrift så er vi inne med et betydelig beløp. Vi ser for oss at vi kan utvide kundegrunnlaget på dette, og det er jo primært derfor vi er med. Så er det utrolig hyggelige folk å være sammen med, sier Henry Hansen.

Stolt

Martin Johnsrud Sundby dropper nå satsingen på OL og VM-medaljer. Nå er det langløp som teller.

– Jeg er stolt over det vi har fått til her. Vi har fem-seks ganger så store rammer som i fjor, og laget er dobbelt så stort som i fjor. Jeg føler at vi er utrolig heldige som har støttespillere som Benn som støtter oss. Vi hadde en idé, som vi servet til sponsorene. De har hyllet den, og tatt tak i den. Det er takket være pågangsmotet og rausheten til Benn, Ivar og de andre at dette er mulig. Så er det jo litt ironisk at de står for hver sin spydspiss i norsk fotball, med Glimt og Rosenborg, sier Johnsrud Sundby til AN.

Han lover at det skal bli mye morsomt med laget i år.

– Det var gøy i fjor, men det skal bli råere i år. Verden åpner opp, og da blir det morsommere også for partnerne, som kan få være mer tett på. Nå kan vi dra på tur sammen til St. Moritz, Val di Fiemme og de andre plassene, sier han.

For øyeblikket er det fem løpere på laget, men det skal inn ei jente til.

Fantastisk vennskap

Niklas Dyrhaug er for tiden i opptrening etter skulderoperasjon. Nå er han på et team som satser mot langløp. Selv har han ikke helt gitt opp OL-drømmen.

– Jeg vil ikke utelukke OL, selv om nåløyet er trangt. Men for laget er det langløp det satses mot, og jeg tror at dette blir utrolig morsomt. Vi er heldige som har med Benn, som er en fantastisk venn og sponsor. Vi hadde det artig i fjor, og det skal vi klare i år også, slår Dyrhaug fast.

Han er blitt en stor venn av Salten, med lokale sponsorer og sitt engasjement for Kobberløpet i Sulis.

– Vi skal ha en samling på Rognan i slutten av august. Det gleder jeg meg stort til. Det er et fint hotell, og fantastiske områder å trene i, sier Dyrhaug, som også liker kombinasjonen med Glimt og Rosenborg.

– Det har egentlig alltid vært to vennskapsklubber. Så det er morsomt at Benn og Ivar har funnet tonen, og har lyst til å satse sammen, sier Dyrhaug.

Hvem vinner?

Tilbake på kontoret til Ivar Koteng er det klart for det kanskje viktigste spørsmålet. Det sparer man naturlig nok til slutt.

– Hvem vinner eliteserien i år?

– Jeg sa Glimt før sesongen. Jeg tror at det står mellom oss, Molde og Rosenborg.

– Jeg tror også at det står mellom de tre lagene, men Rosenborg vinner. Når det er sagt er jeg mektig imponert over Glimt. De har skiftet ut mye, og er fortsatt utrolig gode, sier Ivar Koteng.