Nye psykiske helserådgivere i bodøskolene: – En viktig seier for barn og unge

Psykisk helserådgiver: Nå blir det flere med samme stilling som Børre Lekang (foran). Her med Ronny Olsen i oppfølgingstjenesten.
Arkivfoto: Tom Melby

Psykisk helserådgiver: Nå blir det flere med samme stilling som Børre Lekang (foran). Her med Ronny Olsen i oppfølgingstjenesten. Arkivfoto: Tom Melby Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

De seks nye psykiske helserådgiverne som er tilsatt i Bodø kommune vil forbli organisert under helsesøstertjenesten. Det ble klart etter torsdagens bystyremøte.

I juni diskuterte bystyret hvorvidt helserådgiverne skal være organisert under helsesøstertjenesten eller psykologtjenesten. Flere bystyrerepresentanter inntok da talerstolen for å uttrykke sin mening om saken. Den gledelige nyheten ble plutselig mer til en krangel, noe rådmann Rolf Kåre Jensen synes er synd.

– Flertallet under gårsdagens bystyremøte vil ha det slik at det ikke blir noen endringer i vedtaket. Dermed forblir helserådgiverne under skolehelsetjenesten og helsesøster. Det er veldig synd at det ble så mye fokus på akkurat denne plasseringen, da det overskygget gladnyheten som er at vi nå kan hjelpe flere barn og unge på skolen.

Les også: Krangel om stillinger i bystyret i Bodø: – Aldri opplevd maken

Mange søkere

Det har vært stor interesse for aktuelle stillinger, og ved søknadsfristens utløp (8. april) var det 62 søkere. Til slutt sto det seks navn igjen, en mann og fem damer. I tillegg til Børre Lekang som er psykisk helserådgiver for Bodin videregående og Terje Jonassen som er på Bankgata skole og Løpsmark skole. Se faktaboks nederst i saken for navn på de nyansatte.

– Vi har høstet gode erfaringer med Børre og Terje, så jeg har stor tro på at vi kan nå enda flere, og gjerne i en tidlig fase, sier Jensen.

– Mest hensiktsmessig organisering

Børre Lekang har i tre år vært psykisk helserådsgiver for de to videregående skolene i Bodø. Fremover skal han i hovedsak fokusere på Bodin, men hjelper til der det er behov.

– Jeg gleder meg virkelig på vegne av barn og unge. Siden jeg begynte i min stilling har jeg vært organisert sammen med skolehelsetjenesten, med helsesøster i spissen. Å tilhøre samme fagmiljø som de man samhandler mest med er det viktigste i jobben rundt psykisk helse. På den måten blir det enklere å gi og få lett, rask og smidig hjelp, sier Lekang, som selv har hjulpet mange ungdommer i løpet av disse årene.

Marit Lund Hansen, avdelingsleder for skolehelsetjenesten i Bodø.

Marit Lund Hansen, avdelingsleder for skolehelsetjenesten i Bodø. Foto:

Marit Lund Hansen er avdelingsleder for skolehelsetjenesten i Bodø, hun sier seg enig med Lekang.

– Jeg er veldig fornøyd med at disse stillingene er kommet inn i skolehelsetjenesten. På bakgrunn av erfaringer vi har gjort selv og fra andre kommuner, ungdommens egen stemme og nasjonale føringer om en tverrfaglig skolehelsetjeneste, mener vi at denne organiseringen er mest hensiktsmessig. Her kan vi samarbeide tett og det er et viktig suksesskriterie i denne jobben. Fremover har vi et mål om å bli best på psykisk helse i landet. Det takker jeg de folkevalgte politikerne for, at de prioriterer rett i denne styrkingen av skolehelsetjenestene, sier Lund Hansen.

Tilstedeværelsen til de psykiske helserådgiverne vil variere fra 2–3 ganger i uken på de største skolene og til 1–2 g i måneden, og ellers ved behov til de minste skolene. De fleste har startet i sin nye stilling i august/september.

Dette er de nye helserådgiverne

  • Børre Lekang - Bodin videregående skole

  • Vegar Lundberg - Bodø videregående skole

Grunnskolene:

  • Terje Jonassen - Bankgata skole, Løpsmark skole

  • Anita Johnsen - Hunstad ungdomsskole, Misvær skole

  • Heidi Eivik - Bodøsjøen skole, Kjerringøy skole, Værran skole

  • Jorunn Eline Røed - Alstad ungdomsskole, Alberthaugen skole, St. Øystein skole

  • Hilde Anita Robertsen - Saltvern skole, Rønvik skole

  •  Ingrid Alice Sundset - Tverlandet skole, Saltstraumen skole, Skjerstad oppvekstsenter

* Med forbehold om enkelte endringer.

Kilde: Barne- og familieenheten i Bodø kommune

Artikkeltags