Profil gir seg i sjefsstolen

Ferdig: Jan Gunnar Hoff takker for seg som sjef for Bodø Jazz Open. Arkivfoto

Ferdig: Jan Gunnar Hoff takker for seg som sjef for Bodø Jazz Open. Arkivfoto

Etter ti år som leder takker Jan Gunnar Hoff for seg.

DEL

– Det er en tid for alt og tida er nå moden for å slippe til nye krefter i Bodø Jazz Open.

Det sier Hoff som har vært en bauta for festivalen i et tiår. Han tok initiativ til festivalen tilbake i 2010 og har vært helt sentral i oppbyggingen. Han har selv deltatt en rekke ganger på festivalen sammen blant andre Mike Stern og Alex Acuna.

– Det har vært spennende å være på arrangørsiden i ti år og utvikle en flott festival sammen med dyktige medarbeidere og frivillige. Fram mot 2024 er det avgjørende at Bodø kommune ser verdien i BJO som en internasjonal jazzfestival, noe det europeiske prosjektet trenger.

Han mener festivalen kan bidra til å kvalitetssikre jazz og rytmisk musikk i kulturhovedstadsåret og at det bør jobbes for at de lokale og regionale jazzaktørene samarbeider om konserter, seminarer og aktiviteter for barn, ungdom og voksne.

– Dette krever økt innsats og større kapasitet enn det BJO har pr. i dag, som en frivillig forening uten ansatte, og med sårbar økonomi. BJO trenger en betydelig økning i offentlig støtte fra kommune og fylke, dersom festivalen skal kunne spille en viktig rolle i arbeidet med ECC2024 i Bodø.

– Å være sjef for en internasjonal festival som Bodø Jazz Open krever dedikert innsats og oppfølging året rundt. Etter 10 års frivillig engasjement for BJO er jeg nå nødt til å prioritere mitt hovedvirke som utøvende musiker, komponist, bandleder og professor. Jeg ønsker Bodø Jazz Open lykke til i fortsettelsen, legger han til.

Styreleder Ottar Olaussen beklager sterkt at Hoff nå takker av, men har stor respekt for avgjørelsen. Den var angivelig ikke uventet.

– De siste årene har Hoff hatt viktige oppgaver som professor både ved Universitetet i Tromsø og ved Universitetet i Agder. Han er en etterspurt musiker, både som solist og sammen med egne band. Han har også store oppgaver som komponist og arrangør framover, sier Olaussen.

Han fastslår at festivalen skal fortsette i «Hoffs ånd» som Bodøs egen jazzfestival, og lover satsing på lokale, nasjonale og internasjonale artister.

– Styret føler seg trygg på at vi skal finne en god erstatter etter Hoff, for å fylle rollen som kunstnerisk leder. Vi er også på utkikk etter dyktige ressurspersoner, for å styrke festivalens stab ytterligere, avslutter Olaussen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken