Nordlys: Under besøket skal prinsen blant annet møte soldater, ingeniører og helikopterpersonell, få en omvisning i leiren og lære om utstyret som blir brukt i arktisk klima

Over tusen britiske elitesoldater skal trene på et motangrep mot en russisk invasjon i Norge. Inkludert styrker fra USA og Europa, vil 8.000 soldater være involvert, skriver The Mirror.

Øvelsen er den største militærøvelsen som Royal Marines er involvert i på flere tiår.

Prins Harry ble i fjor utnevnt til «captain general», som er den øverste seremonielle lederen i Royal Marines.

Fantastisk område

Sjefen for de britiske styrkene lieutenant colonel, David West, kalte treningen på Bardufoss som «ekstremvær-trening» i sin velkomsttale til prinsen.

– Dette er et fantastisk område å trene i. Kan man kjempe i Arktis, kan man kjempe hvor som helst. Vi ligger midt i smørøyet med kort vei til sjø for forsyninger, og vi kan fly lavt så lenge vi tar hensyn til reinsdyr, sa West ifølge VG.

Besøker i Norge har skapt oppsikt i britiske medier ettersom den foregår på selve valentinsdagen. Flere britiske aviser skriver at prins Harry tilbringer den første valentinsdagen som nygift uten sin kone hertuginne Meghan.

Prinsen skal imidlertid tilbake til London allerede torsdag kveld.

Nytt helikopter

I tillegg til møte soldater, ingeniører og helikopterpersonell og opplæring i utstyr, skal prinsen g overvære avdukingen av et SeaKing-helikopter, som det norske forsvaret får i gave i anledning 50-årsmarkeringen.

Harry er selv utdannet helikopterpilot og har flydd apasjehelikopter for det britiske forsvaret under sin tid i tjeneste.