Prestisjeprosjekt til Nordlandsforskning

Fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø.

Fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Nordlandsforskning er tildelt et prestisjefylt prosjekt i EUs forsknings- og innovasjonsprogram Horisont 2020.

Prosjektet heter SeeRRI, Building Self-Sustaining Research and Innovation Ecosystems in Europe through Responsible Research and Innovation. Formålet med prosjektet er å utvikle en ansvarlig politikk for forskning og innovasjon, skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

– Gjennom prosjektet vil vi utvikle strategier og rammeverk i de tre regionene Nordland, B30 i Spania og Nedre Østerrike, forteller fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø i pressemeldingen.

I Nordland er Nordland fylkeskommune og NHO partnere i prosjektet sammen med Nordlandsforskning. Nordland fylkeskommune og NHO får rundt 80.000 euro hver for å være med i innovasjonsprosjektet. Nordlandsforskning får i overkant av 400 000 euro. Et betydelig prosjekt for Nordland som helhet.

– Prosjektet vil gi oss et nettverk med regioner som kan være samarbeidspartnere for næringslivet i Nordland. Eksempelvis er miljøet i Østerrike spesialister innenfor industriell 3D-printing. Dette miljøet kan være spesielt nyttig for industrien i Nordland. Regionen i Spania har utviklet og testet mange ulike innovasjonsverktøy som del av en smart spesialiseringsstrategi, for eksempel testlaber og evalueringsverktøy, avslutter fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken