Gå til sidens hovedinnhold

Presset mot de unge

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mange unge føler idag et press om å være perfekt. De skal være perfekte på skolen og de skal ha perfekte kropper. Mange syntes dette presse her er skummelt og får dårligere selvtillit. Man går med klump i magen men tørr ikke snakke med noen om det. Mange er redd får at de er de eneste som føler det sånn og at alle andre syntes det bare er teit. Men sannheten er at ingen føler seg perfekt, alle sliter med noe, enten om noe meg seg selv eller noe man gjør. Man tørr kanskje ikke være seg selv vis du er med folk du føler er bedere en deg.

Mange føler press får å ha de dyreste merkeklærne de føler at vis de ikke har på seg dyre fine klær er de ikke bra nok. De føler at folk ikke ser på de på samme måten vis de ikke har det på seg.

Mye som lager dette presset er kommentarer og sosiale medier. Hvis man for eksempel får en kommentar på at du ikke er fin nok eller at du ikke er bra nok gjør dette noe med selvtilliten din, den personen som sier det tenker kanskje ikke over at folk faktisk kan bli skikkelig såret og at det virkelig kan gå inn over dem, de personene som sier slike kommentarene kan for eksempel gjøre det får tull eller så gjør noen det får å dra ned andre får å bygge seg selv opp.

Sosiale medier er også med på å skape ekstremt mye press.

Ungdommen idag blir påvirket av andre og vi blir påvirket av hva som er rundt oss. Vi tenker konstant på at man vil være perfekt og se best ut.. . . . . . . . .

Press kan være en god ting som hjelper deg med å nå mål men press kan også skape usikkerhet, dårlig selvfølelse og følelsen at man ikke er bra nok.. . . . . . .

Men spørsmålet er hva er perfekt? Hva betyr det og være perfekt og hva er fasiten? Mange tenker å være perfekt er å ha fin kropp og være flink på skolen og det de holder på med. Men det ingen tenker på er at det faktisk ikke fins noen fasit,hvis alle hadde vært fornøyd med seg selv hadde alt dette presset og usikkerheten ikke vært hær. Tenk vist alle var fornøyd med seg selv for den de er og ikke tenke på hvem de vil være, akseptere seg selv.

Kommentarer til denne saken