Lav arbeidsledighet i Nordland: – Gir gode muligheter for arbeidssøkere

DEL

I november 2019 er det 2 312 helt ledige i Nordland, noe som tilsvarer en arbeidsledighet på 1,9 prosent. Det er 108 færre helt ledige enn på samme tid i fjor, en nedgang på 4,0 prosent. Det skriver NAV Nordland i en pressemelding.

– Ledigheten i Nordland er svært lav, sier direktør ved NAV Nordland Cathrine Stavnes i pressemeldingen.

– Dette gir gode muligheter for alle arbeidssøkere, og vi i NAV bistår både arbeidssøkere og bedrifter som trenger arbeidskraft.

Industri, bygg og anlegg topper

I Nordland finner vi nå flest helt ledige med bakgrunn fra industriarbeid (434), bygg og anlegg (289) og serviceyrker og annet arbeid (231).

Et stort antall ledige har ikke registrert yrkesbakgrunn (230). Dette har sammenheng med en mindre omfattende registreringsløsning fra november 2018.

Flest arbeidsledige menn

I november er det totalt 811 helt arbeidsledige kvinner, en ledighetsprosent på 1,4. Dette er 76 færre personer enn i fjor.

Det er totalt 1 501 helt arbeidsledige menn som gir en ledighetsprosent på 2,3. Det er en nedgang på 32 personer sammenlignet med samme måned i fjor.

Høyest ledighet i Værøy

Laveste ledighet ved utgangen av november finner vi i Hattfjelldal.

Hele 25 av fylkets kommuner har ledighet under 2,0 prosent. Høyest ledighet finner vi i Værøy kommune med 5,5 prosent.

I de større bykommunene har Bodø en ledighet på 1,4 prosent, Rana 2,0 prosent, Narvik 1,6 og Vefsn 1,2 prosent.

Nedgang i ledige stillinger

Totalt har det vært en tilgang på 1 104 registrerte ledige stillinger i Nordland i november. Dette er en nedgang på 7,0 prosent sammenlignet med november i fjor.

Vi finner flest utlyste stillinger innen helse, pleie og omsorg. Med et antall på 296 stillinger utgjør dette 26,8 prosent av alle utlyste stillinger i Nordland i november.

Artikkeltags