Gå til sidens hovedinnhold

Posten skal hva?

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mandag 7. januar fortalte NRK Nordland om Arvid Melkersen og Oddvar Pedersen som risikerer fem timers reisevei til postkassa si. Dette er en av mange historier som de siste årene har kommet frem om hvordan Posten gradvis svekker tilbudet i distriktene.

«Vårt samfunnsoppdrag er både å sikre gode posttjenester for hele landet og å drive et konsern med en sunn økonomi som ikke belaster fellesskapet unødig» uttaler pressesjef i Posten Norge AS, John Eckhoff.

Jeg mener han tar feil. Posten er et statlig selskap som skal levere post i tråd med de føringene Stortinget fastsetter i blant annet postloven. Det er ikke et mål for Senterpartiet at Posten skal drives med store overskudd. Vårt mål er at Posten skal levere post. Så skal vi politikere ta regningen for de områdene det ikke lønner seg å levere ut. Postlevering er en samfunnsoppgave, og fortsatt en viktig del av infrastrukturen.

Det er regjeringen og samferdselsministeren som har ansvaret for å følge opp Posten slik at jobben blir gjort. I mange av disse sakene er det helt stilt fra Jon Georg Dale. Det bekymrer meg at han ikke er mer opptatt av at posten skal frem. Jeg lurer på hvilken visjon Frp har for Posten. Er det blitt slik at posten skal frem, bare ikke over alt og ikke hele tiden? I så fall bør Frp, Høyre og Venstre fortelle alle hvilke posttjenester de mener folk fortjener.

Eller har det blitt slik at makten er flyttet til Posten sitt styrerom, der ingen av medlemmene har adresse nord for Hamar? Postens styre har tydeligvis ikke den geografiske kunnskapen som er nødvendig for å styre et selskap som skal levere nødvendig infrastruktur i hele landet. Også dette er regjeringa sitt ansvar.

Senterpartiet er i alle fall klare på en ting. Posten skal frem!

Kommentarer til denne saken