Gå til sidens hovedinnhold

Pizzanyhet revet vekk fra hyllene på rekordtid

Artikkelen er over 3 år gammel

(Telemarksavisa/Nettavisen): - Det er helt sprøtt. Det har tatt av på et produkt som ikke har vært markedsført i noen særlig grad en gang, sier Nine Horn Hynne i Meny til Nettavisen.

For to uker siden kom mange av årets matnyheter og det var nok mange spente veganere. Folkets lanserte nemlig en vegansk frossenpizza med soyaproduktet oumph, som allerede er revet vekk fra hyllene.

Slår Grandiosa

Meny forteller at 3800 pizzaer er solgt på to uker. Det kommer ikke inn nye pizza før på slutten av måneden.

- Det er sjelden at et helt nytt produkt i frysedisken tar av så raskt. Flere har kjøpt «Folkets Grillet Oumph!» enn de to nye pizza Grandiosa-variantene – begge nyheter nå i uke 8, sier hun.

Produktet kom ut i alle Meny-butikker og enkelte Kiwi- og Spar-butikker. Det er allerede nå tomt fra leverandør.

Hynne sier at mye av oppgangen skyldes omtale i sosiale medier.

- Du treffer en veldig spisset målgruppe. Samtidig er ikke dette bare Grünerløkka at dette er populært. Det gjelder hele landet, sier hun.

– Sørget for at det ble tomt

En av dem som har bidratt til at butikkene ble tømt er Jarle Flaen på Rjukan, som like godt kjøpte alle pizzaene da de kom i butikken.

– Jeg kjøpte alle pizzaene på Rjukan, forteller han til Telemarksavisa.

Det ble ti pizzaer til sammen. Flaen er en av dem som har ventet spent på nyhetene, og har mast på butikkene i Rjukan om å ta inn produktene.

– Jeg sørget for at det ble tomt så de skulle bestille mer, sier Flaen.

Flaen har vært veganer i to år, og skryter av butikkene som tar sjansen på å ta inn produktene. Han oppfordrer også andre veganer og vegetarianere til å spørre nærbutikken om de savner vegetar- eller veganprodukter.

– Vi har måttet mase mye for å få butikken til å ta inn produktene, men jeg har aldri opplevd at de har vært negative til det. Rjukan var en av de første butikkene som tok inn oumph. Jeg hadde hørt om det på Facebook og spurte butikken, og da kom det kjapt. Vi kan ikke forvente at butikksjefene vet om alt, det er ikke gitt at de bestiller og hvert fall ikke hvis det ikke vet om det, sier Flaen.

– Populære

På Meny Hovenga i Porsgrunn fikk de både den veganske isen og pizzaen forrige uke. Produktene er såkalte garantiprodukter, som vil si at de er en fast del av sortimentet. Det ble bestilt én pakke av hver. Begge produktene ble revet fra hyllene i løpet av noen dager.

– Vi solgte alt med en gang. Det er tydelig at produktene er populære, sier Øyvind Polsrød, butikksjef til TA.

Han bekrefter at pizzaen også er utsolgt på sentrallageret. Hynne i Meny beklager at det vil ta tid å få pizzaen tilbake.

- Vi beklager at vi ikke har tatt høyde for at dette nå er blitt en folkelig trend og gjør alt vi kan for å skaffe nok pizza, vi kommer også med flere andre veganske nyheter i tiden fremover, blant annet en kroneis fra Hennig Olsen, sier Hynne.

– Helt topp

At vegetar- og veganmat nå er i vinden syntes Flaen på Rjukan er utelukkende positivt.

– Det er helt topp. Det blir mer og bedre smaker, og jeg syntes produsentene er flinke. Jeg tror det viktigste de gjør er at de klarer å lage produkter som vi gidder å spise. Det er jo vanskelig for oss, vi kan ikke bare gå på en butikk å ta et kyllinglår som alle andre. Hvis man skal på biltur og vil kjøpe en bolle har de gjerne hatt eggeplomme på for at de skal være blanke. Det er mange utfordringer, men man lærer seg å leve med det, sier Flaen som ble veganer for to år siden.

– I første omgang ble jeg veganer fordi jeg tenkte et plantebasert kosthold ville gi meg bedre helse, og at jeg ville gå ned noen kilo. Nå er jeg veganer også på grunn av miljøet og dyra – helheten i det.

Og pizzaene, de forteller Flaen at han allerede har spist opp.

Kommentarer til denne saken