Gå til sidens hovedinnhold

Politisk åpenhet i Saltdal?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som kjent er det nå ansatt ny rådmann i Saltdal kommune. Eller er det kjent? Ikke har det pr. dags dato stått i lokalavisene, og heller ikke er det skrevet noe om saken på kommunens hjemmesider for aktuelle nyheter.

For spesielt interesserte så har nok noen lest møteprotokollen fra siste kommunestyremøte, som var 30 .juni. Der fremgår det hvem som er ansatt som ny rådmann i Saltdal kommune. I selve vedtaket kan en også lese en protokolltilførsel, fremmet fra Saltdal Ap. Der fremgår det hvordan prosessen har foregått når det gjelder ansettelse av rådmann.

Ingen åpenhet fra kommunens politiske ledelse! Jeg skal ikke «angripe» selve ansettelsen, dvs. hvem som fikk jobben, men det er selve håndteringen/prosessen fram til kommunestyrebehandlingen, og selve kommunestyrebehandlingen som er under enhver kritikk.

Det virker som om det bare er noen få i kommunestyret som har fått nødvendig informasjon om aktuelle kandidater, og hva de sto for.Mer informasjon har vært etterspurt i formannskapet, og ble også etterspurt i selve kommunestyrebehandlingen, men den kom ikke. Dette er høyst uvanlig, og i verste fall brudd på kommuneloven. Hvor er åpenheten? I det miste så har hele kommunestyret krav på alle relevante og nødvendige opplysninger, selv i et lukket møte (personalsak) som dette.

Denne saken gjenspeiler noe av det vi har sett i denne kommunestyreperiode. Posisjonen med FRP på slep, avgjør det meste på forhånd bak lukkede dører. Dette gjelder både formannskap og kommunestyret. Slik jeg har forstått det, så er det uvanlig mange gruppemøter, både i formannskapsmøter og kommunestyremøter, der sakene blir avgjort.

Saltdals innbyggere vet heller ikke mye hva som skjer politisk i Saltdal. Ikke skriver avisene noe, og gjennom Facebook legges det stort sett ut bare saker som ikke er av politisk art. Jeg bare spør på nytt; hvor er åpenheten i det politiske Saltdal, og hva skjer politisk i kommunen?

For øvrig ønsker jeg alle en riktig god sommer!

Kommentarer til denne saken