Nå blir det forbud mot plaggene i klasserom: - Et steg i riktig retning

Oslo  20170316.
Kvinner kledd i nikab og hijab i Oslo sentrum.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MODELLKLARERT

Oslo 20170316. Kvinner kledd i nikab og hijab i Oslo sentrum. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix MODELLKLARERT Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I neste uke vedtar Stortinget forbud mot nikab og burka i klasserom og undervisningssituasjoner, ifølge Kassandra Petsa (Frp).

Stortingsvaraen, lederen i Fauske Frp og den organisatoriske nestlederen i Nordland Frp sier hun er storfornøyd med det STortinget kommer til å vedta.

Forbudet kommer ikke til å gjelde i områder som skolegården.

- I riktig retning

- Det vår gjennom nå er stort steg i riktig retning. Men det beste hadde vært et forbud i hele skoletiden, og jeg hadde sett at det ble et forbud i det offentlige rom, sier Petsa til Avisa Nordland.

Bilde av Kassandra Eleni Bredrup Petsa fra aid

Bilde av Kassandra Eleni Bredrup Petsa fra aid

Kassandra Petsa sier dette ble tatt opp for noen dager siden.

- Det er venstre som har fått regjeringen med på at forbudet skal gjelde i undervisningssituasjoner og ikke i områder som skolegårder, sier hun.

Kassandra Petsas har lenge kjempet for et forbud. I 2016 demonstrerte Kassandra Petsa og Bodø FpU mot bruka og nikab på kvinnedagen i Bodø. Petsa troppet opp i toget i med håndjern og burka. Hun ble kastet ut av toget.

I 2016 ble Kassandra Eleni Bredrup Petsa kastet ut av 8. mars-toget i Bodø.

I 2016 ble Kassandra Eleni Bredrup Petsa kastet ut av 8. mars-toget i Bodø.

Nå understreker at det er flere ting som gjør at hun er fornøyd med forbudet.

- Kvinneundertrykkende

- Det er et kvinneundertrykkende plagg. Det er kun kvinner som går med det. Og det er ikke greit. Og med tanke på integrering og de aktiviteter vi gjør i skolen. Det er også vanlig å se ansiktene til hverandre i Norge. Jeg tror også det kan forbedre læringssituasjoner, sier hun.

Hun legger til:

- Forbudet omfatter ungdomsskoler, videregående skoler, universiteter, høyskoler, folkehøyskoler, lærlinger, lærekandidater, praksisbrevkandidater og introduksjonsprogram for flyktninger. Undervisningssituasjon vil si både ved undervisning på skoler, på turer og arrangementer i regi av skolen, i tillegg til leksehjelp og SFO. Forbudet gjelder ikke bare elever, men også ansatte som underviser. Bryter studenter på Universitetet denne regelen, kan studentene bortvises eller utestenges i inntil ett år.

Artikkeltags