Nå får bilister trekke fra bompenger på skatten

Finansminister Siv Jensen, statsminister Erna Solberg,  kulturminister Trine Skei Grande og nestleder i Krf, Kjell Ingolf Ropstad holder pressekonferanse etter at landstyremøtene sa ja til den fremforhandlede regjeringsplattfomen.

Finansminister Siv Jensen, statsminister Erna Solberg, kulturminister Trine Skei Grande og nestleder i Krf, Kjell Ingolf Ropstad holder pressekonferanse etter at landstyremøtene sa ja til den fremforhandlede regjeringsplattfomen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

[NA24]: Regjeringen legger 1 milliard kroner i potten for å kutte bompengene.

Etter at den nye regjeringsplattformen med Høyre, Frp, Venstre og KrF ble presentert på torsdag denne uken, kan bilister glede seg over å få trekke av bompenger på skatten.

Det forteller Atle Simonsen (Frp), rådgiver til Frp-leder Siv Jensen, til Stavanger Aftenblad.

- Innføring av fradrag for bompenger som du kan trekker fra på skatten. Det er gaven til Stavanger, skriver Simonsen i en tekstmelding til avisen.

Han sier at regjeringen nå skal finne ut av hvordan dette skal gjøres i praksis, men lover at fylkeskommuner over hele landet vil kunne juble også for dette punktet:

«Innføre statlig delgaranti for bompengelån til riksveiprosjekter i fylker som er nær grensen for hvor mye garantier de kan stille, der ordningen gir en reell risikodeling mellom stat og fylke.»

Samferdselsminister Jon Georg Dale sier til avisen at regjeringen legger 500 millioner kroner ekstra på bordet for bompengekutt. Det er dobbelt så mye som tidligere, og regjeringen skal altså bruke 1 milliard kroner på rabatter til bompengeprosjekter over hele landet.

Artikkeltags