Flygerforbundet og Babock har blitt enige om å gå tilbake til forhandlingsbordet.

Det skriver VG.

– Det ser ut til å bli et møte den 28. mai. Det er ikke endelig bekreftet, men det ser ut som om det passer for alle, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til VG.

Helseminister Bent Høie orienterte Stortinget om situasjonen tirsdag.

LES MER: Høie orienterer Stortinget om luftambulansesaken

I april brøt forhandlingene mellom de to partene sammen, etter to måneder ved forhandlingsbordet. Babcock brøt da forhandlingene med Norsk Flygerforbund om en kollektiv overgang for Lufttransports piloter.

– Jeg håper at man kommer på plass med en tariffavtale som begge parter kan være enige om, sier Lothe.

Yngve Carlsen, forbundsleder i Norsk Flygerforbund, sier til avisen at man nå går et steg i riktig retning.

- Men det løser ikke grunnen til at krisen har oppstått - det at regjeringen ikke lyttet til gjentatte advarsler og sikret at erfaring og kompetanse ble med videre til ny operatør gjennom krav til virsomhetsoverdragelse.

Striden i luftambulansetjenesten

Lufttransport har hatt ansvaret for luftambulansetjenesten i Nord-Norge i mer enn 25 år, men tapte mot Babcock SAA da kontrakten ble lagt ut på anbud.

Lufttransport skal levere ambulanseflytjenesten frem til sommeren 2019, men sier nå at det vil være umulig å klare fordi 12 piloter har sagt opp og andre søker seg bort fra selskapet.

Nylig brøt Babcock SAA forhandlingene med Norsk Flygerforbund om en kollektiv overgang for Lufttransports piloter. Situasjonen nå er at mange piloter har sykmeldt seg, eller erklært seg "not fit to fly". Det har igjen ført til at fly er blitt satt på bakken.