Erna hardt ut mot redaktør etter Judas-sammenligning

MISFORNØYD: Erna Solberg likte svært dårlig lederatikkelen til Trygve Hegnar i Finansavisen. Foto: Terje Pedersen / Torstein Bøe / NTB scanpix

MISFORNØYD: Erna Solberg likte svært dårlig lederatikkelen til Trygve Hegnar i Finansavisen. Foto: Terje Pedersen / Torstein Bøe / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Statsminister Erna Solberg går hardt ut mot Finansavisen-redaktør Trygve Hegnar etter at sistnevnte sammenliknet Knut Arild Hareide med Judas.

- Hareide misliker sterkt å bli sammenliknet med Judas Iskariot, en av de tolv disiplene til Jesus som til slutt forrådte ham, men å tvinge gjennom en venstreving og plassere Aps leder Jonas Gahr Støhre som statsminister, er et ganske stort svik mot egne velgere og Erna Solberg.

Slik sammenlikner Finansivens ansvarlige redaktør, Trygve Hegnar, anbefalingen til Knut Arild Hareide, om at Krf bør lene seg mot Ap framfor Høyre.

Det får Erna Solberg til å reagere kraftig, og statsministeren åpner et Facebook-innlegg publisert søndag ettermiddag med ordene «Ærlig talt, Trygve Hegnar.»

- Unngå negative kallenavn

- Vi løfter ingen debatter ved å bruke denne typen ord som du gjør i din lederartikkel i Finansavisen i dag. Også jeg har vært uenig med Knut Arild Hareides beskrivelser av hva vi har fått til sammen. I stedet for å felle regjeringen og styre på SVs nåde, håper jeg de vil forhandle med oss først, skriver Solberg videre i innlegget sitt. 

Selv om hun også er skuffet over Hareides retningsskifte ber hun om å unngå slike «negative kallenavn». Høyre-politikeren vil heller ha fokus på hva de sammen har har fått til.

- La oss diskutere hvordan vi sammen har løftet rusomsorgen, arbeidet mot vold mot barn, psykisk helse og bedre helsevesen; samtidig som vi har sikret grunnlaget for flere jobber som kan finansiere velferdssamfunnet. Det er denne kursen vi ikke bør endre!, oppfordrer statsministeren videre.

Fikk gjennomslag

Også Venstre-leder Trine Skei Grande reagerer på Hegnars retorikk, som hun mener ikke bidrar til «en opplyst, saklig debatt».

– Dette må man kunne diskutere uten å omtale hverandre med slike karakteristikker, skriver hun på Facebook.

Hareide fikk fredag kveld med seg KrFs landsstyre på et forslag til avstemmingsrekkefølgen i regjerinsspørssmålet som kommer i november.

Der vil delegatene, i et ekstraordinært landsmøte, først stemme ja eller nei til om partiet skal gå inn i regjering.

Om det blir ja, skal landsmøtet så stemme over politisk retningsvalg, altså om de vil gå i regjering med høyresiden eller venstresiden. Ifølge NRK ble andre voteringsforslag nedstemt.

På landsmøtet blir det avgjort om KrF skal følge partilederens råd om å felle dagens regjering og gå inn for regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, eller gå inn i Erna Solbergs regjering, eller fortsette samarbeidet med dagens regjering.

Ifølge NRK ønsket et stort mindretall i landsstyret en annen avstemningsrekkefølge.

Artikkeltags