Millionstøtte til klimatiltak i Nordland, men miljøråden krever mer

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Nordland fylkeskommune og flere av kommunene i fylket får millionstøtte til ulike miljøtiltak gjennom klimasatsordningen til Miljødirektoratet. Det opplyser de på sine nettsider.

- Dette vil bidra til at både fylkeskommunen og kommunene i Nordland kan få fortgang i klimaomstillingen, sier fylkesråd for miljø, Aase Refsnes.

Fylkeskommunen har fått innvilget prosjekter for rundt 1,8 millioner kroner, som blant annet omhandler utredning av fremtidens drivstoff i Nordland, klimahensyn i arealplanlegging i Nordland, strategi for etbalering av ladeinfrastruktur i Nordland og standard for klimavennlige samferdsanskaffelser.

- Dette støtter opp om den aktive klimapolitikken til fylkesrådet, enten det er å bygge ut flere ladestasjoner for elbil i Nordland eller støtte til å utvikle oss ytterligere for å lage klimavennlige lokalsamfunn i hele fylket, fortsetter Refsnes.

Kommuner i Nordland har til sammen fått 8,7 millioner kroner, men fylkesråden er kritisk til at regjeringen ikke prioriterer mer midler.

- Det er mange Nordlandskommuner som nå ikke får mulighet til å gjennomføre de klimatiltakene de tror jegvil være best for sin kommune, og det synes jeg er veldig synd. Hvis vi skal kutte klimautslippene i hele Norge, må alle kommuner med, avslutter hun.

Artikkeltags