Kunnskapsdepartementet gir 3,7 millioner til fagskoler i Nordland

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Regjeringen ønsker å fortsette satsingen på høyere yrkesfaglig utdanning, og styrker kvaliteten i fagskoleutdanningene med 35 millioner kroner. Av disse går 3,7 millioner til tre fagskoler i Nordland, skriver Høyre Nordland i en pressemelding.

– Vi trenger mange med høyere yrkesfaglig utdanning framover, og det er viktig at fagskolene har godt utstyr og er oppdaterte på kompetansen som arbeids- og næringslivet etterspør. Derfor styrker vi fagskolenes arbeid med å utvikle kvaliteten i utdanningene, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Dette er andre året på rad at Kunnskapsdepartementet setter av penger for å satse på fagskoleutdanningen.

I 2018 har det kommet inn over 100 søknader, og til sammen er det søkt om 82 millioner kroner. Av disse får 30 prosjekter støtte.

– Prosjektene som får penger, vil føre til bedre kvalitet i fagskoleutdanningen. Prosjektene skal bidra til kompetanseheving av ansatte, samarbeid med lokalt og regionalt arbeidsliv, og bruk av teknologi for bedre læring. Det gis også tilskudd til utstyr, sier Sanner.

Disse skolene i Nordland får tilskudd:

– Lofoten maritime fagskole til prosjekt Skipsbro Klasse A for fiskeri og oljevern) med et tilskudd på 1.430.000 kroner.

– Bodin maritime fagskole til prosjektet Oppgradering av brusimulator Bro B og C med et tilskudd på 1.376.000 kroner.

– Hadsel fagskole til prosjektet Framtidsrettet pedagogikk for lærere i fagskoler med et tilskudd på 861.000 kroner.

Artikkeltags